• For abonnenter

Stigende energipriser gør danske fødevarer langt dyrere

Fødevareerhvervets årlige udgifter til energi er på kort tid steget fra 5 mia. kr. til 14 mia. kr. Den ekstraregning har nu kurs mod forbrugerne i form af dyrere fødevarer.

Stigende energipriser efterlader de danske fødevarevirksomheder med en milliardregning, som nu bliver sendt videre til forbrugerne. Foto: Joachim Ladefoged

Eksplosive prisstigninger på energi ruller gennem landbruget og industrien og gør danske fødevarer markant dyrere.

Stort set alle typer af omkostninger har været hastigt stigende det seneste år, men energi er en af de absolutte højdespringerne og en faktor, som i sig selv giver prisen på danske fødevarer et kæmpe

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.