Indsigt

Züblin ruster sig til nedtur og satser på mindre schwung, glans og glitter

Indsigt: Der skal mere end københavnske vartegn og andre gigantprojekter til for at være rustet til en ny omgang med lavkonjunkturer. Derfor vil Züblin, som på 15 år er vokset fra en mindre tysk/østrigsk underentreprenør til en stærk dansk aktør, sprede sine aktiviteter. Først på listen står boligprojekter.

Trods 15 år i Danmark, en dansk ledelse og primært danske medarbejdere er det ikke nemt at blive betragtet som dansk. Züblin adskiller sig ikke fra flere andre entreprenører på det danske marked, som også har udenlandske ejere, siger Jens-Henrik Nicolaisen (tv.), som her står sammen med Steen Hager Nielsen foran BLOX-byggeriet i København. Foto: Charlotte de la Fuente Med københavnske vartegn som Axel Towers har Zublin satte sig tydelige spor i hovedstadens bybillede. Nu forbereder ledelsen sig på en vending i markedet til det værre og retter fokus mod mindre prestigefyldte opgaver som f.eks. boliger. Foto: Ivan Boll Riordan.

Få hundrede meter fra Rådhuspladsen i København skyder fem gigantiske kobberfarvede tårne op. Züblin står der på byggepladshegnet, der omkranser prestigebyggeriet, hvis højeste tårn er 61 meter højt. Går man forbi genboen Tivoli med kurs mod vandet, vil man hurtigt støde på endnu et Züblin-skilt. Et noget lavere, men stadig iøjnefaldende byggeri, der nærmest ligner, at det er sat sammen af stablede klodser af glas, gemmer sig bag skiltet. BLOX er byggeriet døbt.

Züblin, som har tysk/østrigske rødder, har de seneste mange år gjort sig mere og mere kendt på det danske marked med prestigefyldte kæmpeprojekter som Axel Towers og byggeriet af BLOX på Bryghusgrunden, hvor Dansk Arkitektur Center skal bo sammen med lejere af boliger på toppen med en kvadratmeterpris så høj, at langt fra alle har råd til at betale. Men nu er tiden inde til også at kigge på lidt mere almindelige byggerier med mindre glans og glitter...

Læs også