Serier

Jens Schaumann har kostet banker og statskassen dyrt – nu låner byggematadoren 2,1 mia. kr. hos pensionskasserne

Indsigt: Pensionsselskaberne PKA, AP og Pensam har tilsammen lånt mere end 10 mia. kr. ud til byggeprojekter. Det gælder også byggelån til ejendomsmatadoren Jens Schaumann, der har kostet bankerne dyrt.

Afkastjagt i det ukendte
Enghave Brygge er det første byggeprojekt, som AP Pension låner penge ud til. Ejendomsdirektør Peter Olsson (billedet) ser ingen problemer i at låne ud til byggematadoren Jens Schaumann. Foto: Kenneth Koustrup Lysbjerg.

Jens Schaumann er blevet beskrevet som en korkprop. En af de store risikovillige ejendomsmatadorer, der slap igennem finanskrisen uden at få sagsanlæg på nakken eller gå personligt konkurs. Til gengæld har banker og den danske statskasse tabt et trecifret millionbeløb på Jens Schaumanns byggeprojekter, da det børsnoterede Schaumann Properties gik konkurs i 2013.

Nu er korkproppen i den grad flydende igen. Med 2,1 mia. kr. i ryggen fra pensionskasserne AP Pension og PKA er han ved at opføre et storstilet byggeprojekt i Københavns havn tæt på centrum. Enghave Brygge skal rumme seks boligøer med i alt mere end 700 lejligheder i den høje prisklasse...

BRANCHENYT
Læs også