Aktier

Europa/aktier: Danske aktier indtog toppen af det europæiske marked

Det var en uens dag for flere af de ledende europæiske aktiemarkeder torsdag - men det brede europæiske Stoxx 600-indeks holdt sig i negativt territorie med et fald på omkring 0,2 pct.

I både Tyskland og Storbritannien endte de ledende indeks med små negative fortegn, mens den franske børs gik den modsatte vej med et plus på lidt over 0,1 pct.

Stoxx 600 var plastret til med flere danske selskaber helt i front, hvor Genmab indtog en klar førsteplads med et kurshop på 17,8 pct. efter et regnskab fra onsdag aften, hvor især forventningerne til 2018 beroligede markedet.

Også høreapparatskoncernen William Demant var med i toppen med et plus på 6,3 pct. i aktiekursen, skarpt forfulgt at ISS med en kursstigning på 5,6 pct. efter regnskaber.

Men det var ikke kun positive nyheder, der strømmede ind over markedet torsdag. Modsatte takter ramte den franske betalingsgigant Ingenico, der sluttede med et fald på omkring 16 pct. Ifølge Bloomberg News var det det største drop på en enkelt dag siden 2002.

Faldet kom efter, at Ingenico skuffede med forventningerne til 2018, som ramte forbi analytikernes estimater.

Også britiske Moneysupermarket, der er et selskab, der giver forbrugerne mulighed for at sammenligne priser på bil- og husforsikringer, lån og andre finansielle ydelser, havde en dårlig dag.

Aktien droppede over 13 pct. efter en nedjustering af forventningerne til 2018, skrev Bloomberg News.

Læs også
Top job