Aktier

Aktier i Asien: Kraftige stigninger spejler Wall Street

De asiatiske aktiemarkeder stiger kraftigt tirsdag morgen, hvor frygten for en amerikansk handelskrig er skubbet i baggrunden, og mandagens stigninger på Wall Street indprises i de asiatiske markeder.

- Der var ikke meget nyt lys på handelskrigs-situationen i går aftes, men købere trykkede alligevel på aftrækkeren. De nuværende stigninger vil sandsynligvis blive begrænsede, indtil investorerne får flere beviser på et par fronter, vurderer handelschef Ric Spooner fra CMC Markets i Sydney i et notat.

Ric Spooner peger på potentiale for flere nyheder omkring toldsatser samt fredagens amerikanske arbejdsmarkedsrapport, der vil vise data for lønudviklingen.

MSCI's brede aktieindeks for Asien-Stillehavsområdet uden for Japan stiger 1,3 pct.

Samtidig viser de amerikanske futures stigninger på op til 0,2 pct. tirsdag morgen.

I Tokyo støttes markedet af en svækket yen i takt med en vending i den tidligere kapitalflugt mod sikker havn, der samtidig øger de japanske eksportørers indtjening.

Nikkei-indekset stiger 1,8 pct., og det bredere Topix -indeks ligger med en gevinst på 1,3 pct.

De kinesiske markeder er lidt mere tilbageholdende. Shanghai Composite stiger 0,4 pct., og CSI 300-indekset ligger med et plus på 0,5 pct., mens Hongkongs Hang Seng-indekset øger 1,4 pct.

Blandt de øvrige markeder lukker Taiwans Taiex-indeks med en gevinst på 1,3 pct., Sydkoreas Kospi-indeks stiger 1,4 pct., og Singapores Strait Times-indeks ligger med et plus på 1,3 pct., mens Sydneys ASX-indeks slutter dagen med en stigning på 1,1 pct.

Læs også
Top job