Aktier
BREAKING

Europa/aktier: Tesco og Roma går mod strømmen i rødt marked

Der er røde tal på de europæiske aktiemarkeder onsdag, hvor den britiske supermarkedskæde Tesco klarer sig bedst i det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks.

Ved middagstid falder det britiske FTSE 100-indeks med 0,2 pct., mens CAC 40 i Paris går 0,5 pct. tilbage, og det tyske DAX-indeks falder 0,7 pct. I det brede paneuropæiske Stoxx 600-indeks skæres 0,5 pct. af værdien. Faldene kommer, efter at aktierne i Europa både har sluttet handlen mandag og tirsdag med plusser.

Tesco, der er Storbritanniens største supermarkedskæde, går mod strømmen onsdag, da investorerne sender aktien op med 5,4 efter regnskabet for 2017/18, der blev offentliggjort fra morgenstunden. Det gør Tesco til den mest stigende aktie i Stoxx 600.

Regnskabet viser, at supermarkedskæden er vokset 28 pct. på det justerede overskud til 1,64 mia. pund, hvilket var en kende over det, analytikerne havde ventet. Overskuddet er drevet af et øget salg af færdigretter og plantebaserede produkter, skriver Bloomberg News.

Uden for Stoxx 600 kan den italienske fodboldklub Roma glæde sig over, at de italienske fodboldspillere slog spanske FC Barcelona i den europæiske klubturnering, Champions League. Og den sejr sender aktien i den italienske fodboldklub i vejret med 18,6 pct. onsdag.

De svenske banker er onsdag under pres, efter at Danske Bank tirsdag sænkede renten på bankens svenske boliglån på grund af stigende konkurrence fra nye spillere på markedet.

Det smitter negativt af på den danske banks konkurrenter i Sverige, og Handelsbankens aktie falder 3 pct, mens SEB og Swedbank falder henholdsvis 2 pct. og 2,4 pct.

I bunden af det fælleseuropæiske indeks ligger den finske dækfabrikant Nokian Renkaat, der er tynget af en udbyttebetaling, med et fald på 4,9 pct. Med i bunden er også den danske ingredienskoncern Chr. Hansen, der falder 3,3 pct. efter et skuffende regnskab for andet kvartal.

Læs også
Top job