Aktier

Asiatiske aktier: Apple-leverandør skuffer og trykker teknologiaktier

Der er fald på de asiatiske børser fredag morgen, hvor teknologiaktierne hænger i bremsen efter en skuffende prognose fra chipproducenten Taiwan Semiconductor, der har Apple som storkunde.

Det toneangivende Morgan Stanley Asia-Pacific-indeks falder 0,7 pct. med få timers handel igen med størst fald i Kina og Taiwan, mens det japanske Nikket 225-indeks bevæger sig omkring nulpunktet.

Taiwan Semiconductor har varslet aftagende efterspørgsel på smartphones og venter i andet kvartal en omsætning på 7,8-7,9 mia. dollar, hvilket ifølge Bloomberg News er omkring 1 mia. dollar lavere end analytikernes forventninger.

Taiwan Semiconductor-aktien falder 5,7 pct. fredag morgen, mens Apple, der står for 20 pct. af selskabets prognose, blev sendt ned med 2,8 pct. i USA.

- Lunken efterspørgsel på Apple-smartphones førte til en svagheden i prognosen for andet kvartal, siger Andrew Lu, der er analytiker hos Sinolink Securities, til Bloomberg News.

Nedjusteringen rammer også Samsung, der falder 1,8 pct., mens underleverandører som Tokyo Electron og Alps Electric dykker 2,6 pct. og 2,3 pct.

Læs også
Top job