Aktier

Aktier/åbning: Mærsk fører an i svagt stigende indeks

A.P. Møller-Mærsk-aktierne lægger sig i toppen af et svagt stigende C25-indeks fredag morgen. I den anden ende ligger Lundbeck, aktien falder 1,3 pct. til 343,30 kr.

Efter få minutters handel stiger det danske eliteindeks, C25, med 0,1 pct. til 1112,62.

Der er fuld gang i regnskabssæsonen i USA, og det kan have indflydelse på Vestas i fredagens handel. Mens den danske sæson endnu ikke er startet, afleverer Vestas-konkurrenten General Electric, GE, regnskab fredag. Vestas-aktien stiger 0,2 pct. til 417 kr.

Torsdag lukkede de tre ledende amerikanske indeks med fald. S&P 500-indekset 0,6 pct. lavere til 2693,13, mens Dow Jones-indekset faldt 0,3 pct. til 24.663,89, og Nasdaq-indekset tabte 0,8 pct. af sin værdi for at slutte i 7238,06.

VESTAS-KONKURRENT MED REGNSKAB

Vestas kan stjæle billedet herhjemme, da konkurrenten GE levere regnskab for årets tre første måneder. Ifølge Nordeas chefstrateg, Philip Jagd, vil investorerne have særlig fokus på omsætningsfremgangen i lokal valuta, da det giver en indikation af den underliggende styrke i forretningen.

Forventningen er generelt høj til omsætningsvæksten i de amerikanske selskaber. Omsætningsvæksten har indtil videre ligget i underkanten af 11 pct.

Regnskabet fra GE kan give investorerne mere eller mindre lyst til at kaste opsparingen efter Vestas-aktien, og derfor ventes den, at få opmærksomhed i fredagens handel.

Derudover har Vestas fået sænket anbefalingen fra Handelsbanken. Anbefalingen lyder nu på "reducer", hvor den tidligere lød på "akkumuler", mens kursmålet bliver skåret til 425 kr. fra 480 kr. Det skriver Bloomberg News fredag morgen.

GN FÅR HÆVET KURSMÅLET

GN Store Nord og William Demant Holding er i denne uge til messe hos den amerikanske brancheforening for audiologer. Begge selskaber har præsenteret og kan derfor få fokus. GN har i øvrigt fået løftet kursmålet hos det tyske finanshus Mainfirst til 195 kr. fra 171 kr. Anbefalingen af aktien er fortsat "underperform". GN-aktien falder 0,2 pct.til 211 kr.

William Demant-aktien stiger 0,4 pct. til 235,80 kr.

A.P. Møller-Mærsk kan komme i fokus i forbindelse med den ugentlige opgørelse af SCFI-indekset, der er baseret på spotraterne på containerfragt fra Shanghai til en række destinationer rundt om i verden. Indekset er steget med 2 pct. i denne uge og ligger i 674,58. Indekset er nu steget de tre seneste uger. Mærsk B-aktien stiger 0,6 pct. til 9288 kr., efter at den lukkede i toppen af C25-indekset torsdag med en stigning på 2,6 pct. til 9234 kr.

Jyske Bank har genoptaget dækningen af Topdanmark-aktien. Det har banken gjort med anbefalingen "sælg". Kursmålet ligger på 275 kr. Topdanmark er et af de mest lønsomme forsikringsselskaber, men dette er allerede fuldt afspejlet i den aktuelle værdiansættelse, skriver analytiker Simoen Hagbart Madsen i en analyse.

Topdanmark-aktien falder 0,2 pct. og koster 283,80 kr.

Veloxis har fået accepteret en registreringsansøgning til den amerikanske lægemiddelstyrelse, FDA, der går på at få godkendt nyremidlet Envarsus til en bredere patientgruppe. FDA har lovet en tilbagemelding for ansøgningen senest 7. januar 2019. Aktien stiger 2,8 pct. til 0,995 kr.

Torsdag aften vandt fodboldklubben Brøndby 3-2 ude over FC Midtjylland. Dermed topper Brøndby ligaen med 72 point og tre point mere end FCM. Fredag løftes fodboldaktien 18,6 pct. til 1,30 kr.

Læs også
Top job