Aktier

Aktier/Asien: Nordkoreansk aflysning og ringe japansk vækst vejer

De asiatiske aktiemarkeder ligger overvejende med negativt fortegn onsdag morgen, hvor tirsdagens kursfald på Wall Street efter nye rentestigninger afspejles, mens aflyste forhandlinger mellem Pyongyang og Seoul har sat spørgsmålstegn ved det skelsættende amerikanske-nordkoreanske topmøde i juni.

- Det har ikke formået at blive en konstruktiv åbning for de asiatiske markeder i dag med modvind over det hele, især med de højere renter, der sandsynligvis vil mane til forsigtighed i regionen, siger analytiker Jingyi Pan fra IG i Singapore i en kommentar ifølge AP.

Det toneangivende Morgan Stanley Asia-Pacific-indeks falder 0,1 pct.

Oven i den nyligt opståede tvivl om forholdet mellem USA og Nordkorea vægter en dybere end ventet økonomisk nedtur i Japan på investorernes risikovillighed.

I Tokyo viger Nikkei-indekset 0,2 pct., mens det bredere Topix-indeks ligger med et minus på 0,1 pct.

På de kinesiske markeder er den negative indstilling også udbredt. Shanghai Composite falder 0,3 pct., og også CSI 300-indekset dropper 0,3 pct., mens Hongkongs Hang Seng ligger med et minus på 0,1 pct.

Blandt de øvrige markeder ligger Taiwans Taiex-indeks med en gevinst på 0,1 pct., og også Sydkoreas Kospi-indeks stiger 0,1 pct., mens Singapores Strait Times-indeks dropper 0,1 pct.

Sydneys ASX-indeks står til at slutte dagen med et plus på 0,4 pct.

Onsdag morgen ligger de amerikanske futures med små stigninger på op mod 0,1 pct.

Indeksværdi kl. 6.20.

Læs også
Top job