Aktier

Europa/aktier: Mildere meldinger fra Trump vendte stemningen

En positiv stemning indfandt sig på de europæiske aktiemarkeder ved middagstid onsdag efter en negativ åbning og et yderligere dyk i de første timers aktiehandel. Og det brede fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks lukkede med et plus på 0,7 pct. i 379,7 efter et fald midt på formiddagen til 374,6.

Det var mildere meldinger fra Det Hvide Hus, der midt på dagens styrede handlen i plus i Europa og siden i USA. Og på de store europæiske markeder var der en stigning på 1,0 pct. for FTSE 100-indekset i London, på 0,9 pct. for CAC 40-indekset i Paris og for DAX-indekset i Frankfurt.

Finans- og ejendomsaktierne var dagens europæiske tabere og eneste sektorer - om end marginalt - i rødt ved dagens slutning, mens energiaktierne i toppen var steget 2,6 pct. på sektorbasis.

Det britiske olieselskab Tullow Oil sluttede i toppen med et plus på 7,8 pct. Selskabet har udbudt boreaktiviteter i Turkana regionen i Kenya.

Med i toppen var også Eurofins Scientific, der sælger laboratorieanalyser. Luxembourg-selskabet har fået opgraderet sin anbefaling til "køb" fra "hold" hos Jefferies, efter at selskabet har opjusteret sine forventninger til omsætningen. Aktien steg 7,7 pct.

Tyske 1&1 Drillisch faldt 8,9 pct., efter at Commezbank har sænket sin anbefalingen for aktien til "hold" fra "køb" og reduceret kursmålet til 60 euro fra 66 euro. Selskabet leverer services til telekommunikationsselskaberne.

Dagens danske islæt i yderpositionerne i Stoxx 600-indekset leverede Pandora med et fald på 4,3 pct.

Læs også
Top job