Aktier
BREAKING

Aktier/åbning: Mærsk-aktierne fører an i comeback til C25

Der er comeback til de danske aktier torsdag morgen, hvor Mærsk-aktierne fører an med pæne plusser oven på de sure miner, der prægede det generelle marked onsdag.

Nogle få minutter inde i torsdagens handel stiger det danske eliteindeks, C25, med 0,9 pct. til 1124,30. Det følger efter et fald på 0,6 pct. onsdag, hvor handlen var stærkt præget af USA's melding om en ny omgang ekstratold på flere kinesiske varer til en værdi af 200 mia. dollar. Det fulgte i halen på de toldsatser på varer for 34 mia. dollar, som USA annoncerede fredag i sidste uge.

I begge omgange har Kina reageret på amerikanernes ekstratold med meldingen om gengældelse, og derved er handelskrigen mellem verdens to største økonomier godt i gang. Men torsdag ser investorerne altså ud til at have lagt den værste forskrækkelse fra sig.

- De asiatiske børser handler i plus over natten og tyder på, at den negative aktiestemning fra onsdag ikke bærer ind i ugens sidste dage, men at europæiske børser åbner med fremgang torsdag morgen, skrev Philip Jagd, chefstrateg i Nordea, i en kommentar før markedsåbning.

Blandt de danske eliteaktier topper Mærsk-aktierne, og B-aktien kan fremvise en stigning på 4 pct. til 7900 kr. Det er foruden en løftet anbefaling fra Goldman Sachs båret af vendingen i den generelle udvikling, da Mærsk-aktierne onsdag var blandt dem, der faldt mest på grund af handelskonflikten, i og med at transport- og logistikselskaber som Mærsk nyder størst gavn af global samhandel.

I forhold til Pandora falder aktien 1,1 pct. til 437,60 kr., efter at smykkeaktien onsdag steg 6,6 pct. Det kunne ifølge markedsiagttagere hænge sammen med, at nogle af de fonde, der har spekuleret i kursfald for smykkeaktien, var ved at lukke deres positioner, i takt med at de også solgte ud af andre aktier på en nervøs handelsdag.

En opgørelse fra Finanstilsynet viste da også tirsdag, at shortpositionen i Pandora udgjorde 4,82 pct., hvilket var 0,55 pct.point lavere sammenlignet med dagen før.

For Danske Bank og Nordea er der kommet branchenyt fra norske DNB, der med regnskabet for andet kvartal kan fremvise en bundlinje stort set på linje med analytikernes forventninger. Danske Bank-aktien åbner uændret i 193,95 kr., mens Nordea-aktien falder 0,4 pct. til 61,74 kr.

Fra bioteksektoren kan Genmab meddele, at selskabet har indgået et strategisk partnerskab med tyske Immatic omhandlende udvikling af immunterapi. Genmab betaler her og nu 54 mio. dollar til Immatic som en del af aftalen, mens der på sigt kan blive udbetalt et større beløb i milepælsbetalinger og royalties. Genmab-aktien stiger 2 pct. til 1077 kr.

Desuden har Royal Unibrew fået indledt dækning af Nykredit med anbefalingen "køb" og kursmålet 570 kr. Bryggeriaktien stiger 0,5 pct. til 521 kr.

Udenfor eliteindekset er der kommet et positivt regnskab for 2017/18 fra Bang & Olufsen, som i fjerde kvartal både vokser på top- og bundlinje sammenlignet med samme periode året før. Forventningerne til det nye år er yderligere vækst. Elektronikaktien starter med at stige 2,8 pct. til 160,40 kr.

Endelig har luftfartsselskabet SAS fået nyt fra konkurrenten Norwegian, der med regnskabet for første kvartal lander en del bedre end ventet på indtjeningen takket være faldende omkostninger. SAS-aktien reagerer ved at stige 0,2 pct. til 12,17 kr.

Læs også
Top job