Aktier

Europa/aktier: Fokus flyttet fra handelskrig til regnskaber

Den forestående regnskabssæson og selskabernes indtjening er igen i fokus på aktiemarkedet på bekostning af bekymring over mulige negative effekter af handelsstriden mellem USA og Kina. Og den vending er positiv for udviklingen.

Efter et fald på 1,3 pct. onsdag, da præsident Trump malede endnu mere handelskrig på væggen, ligger det brede fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks torsdag middag 0,6 pct. højere anført af medicinalaktierne, der stiger 1,2 pct. på sektorbasis, og af forbrugsvarer- og industriselskaberne, der er løftet omkring 0,7 pct.

Rederiaktierne, der er en undergruppe i industrisektoren, ligger torsdag middag lige over 1 pct. højere samlet set trukket af danske Mærsk, der stiger 2,0 pct.

Dagens selskabsspecifikke nyheder drejer sig blandt andet om den tyske producent af glas og plasticemballage Gerresheimer, der før markedsåbning leverede et ganske vist lidt skuffende halvårsregnskab, men som på den anden side indeholdt en opjustering af selskabets omsætningsforventninger til den høje ende af det tidligere udmeldte interval. Gerresheimer venter nu en omsætning på 1,38-1,4 mia. euro. Den tyske aktie stiger små 12 pct.

Det britiske serviceselskab Capita løftes 6,9 pct. efter at have offentliggjort salget af forretningsenheden Parkingeye for 235 mio. pund eller mere end dobbelt så meget, som Capita betalte for Parkingeye for fem år siden.

Aktien i mediekoncernen Sky stiger 2,8 pct. som reaktion på et bud på selskabet på 24,5 mia. pund fra 21st Century Fox.

På skyggesiden i Stoxx 600-indekset taber norske DNB 4,6 pct. i forlængelse af offentliggørelsen af halvårsregnskabet torsdag morgen. DNB leverede et nettooverskud på 6,1 mia. norske kr. i andet kvartal mod 5 mia. norske kr. i samme periode året før. Det var som ventet i forhold til forventningerne ifølge estimater fra Inquiry Financial. Men aktiehandlerne vælger at fokusere på handelsindtægterne, som skuffede. De samlede indtægter blev på 12,5 mia. norske kr. mod ventet 13,6 mia. norske kr., og omkostningerne landede på 5,3 mia. norske kr. mod ventet 5,4 mia. norske kr.

Læs også
Top job