Aktier

Europa/aktier: Danske Bank trak også europæisk nitte

Danske Bank var ikke blot den mest faldende aktie blandt de danske C25-aktier tirsdag. Også blandt de europæiske eliteaktier var den en af de største tabere med faldet på 6,2 pct.

Danske Bank var tynget af sagen om hvidvask, der tirsdag blussede op igen og satte gang i frygten for en klækkelig bøde til banken efter en artikel i Financial Times.

Den overordnede stemning på markederne var samtidig negativ, og de fleste europæiske indeks sluttede dagen med røde tal. Samlet faldt Stoxx 600-aktierne 0,7 pct.

Tabet på børsen i London var begrænset til 0,6 pct., da FTSE 100-indeks blev hjulpet på vej af et svækket pund over for dollar.

I Frankrig gik CAC 40 tilbage med 1,3 pct., mens det tyske Dax-indeks landede 1,1 pct. lavere.

I den positive ende af Stoxx 600 havde investorerne travlt med at handle ind af aktien i det franske genforsikringsselskab Société Commerciale de Réassurance, Scor, der med en stigning på 9,5 pct. indtog toppen.

Selskabet har ifølge Bloomberg News afvist et overtagelsestilbud fra sin største aktionær, det franske selskab Covea Actions Solidaries.

Covea ejer 8,2 pct. af aktierne i Scor og bød 43 euro per aktie for de resterende aktier. Det svarer til 8,3 mia. euro - eller næsten 62 mia. kr. Tilbuddet var 21 pct. højere end Scors lukkeniveau mandag.

Blot en enkelt Stoxx-600-aktie klarede sig dårlige end Danske Bank - nemlig det britiske medieselskab WPP med et fald på 6,3 pct.

Læs også
Top job