Aktier

Europa/aktier: Mismod på Europas aktiemarkeder - Ambu helt i bund

Storudsalg på de asiatiske aktiemarkeder har spredt sig til de europæiske onsdag middag. Investorerne kan ikke umiddelbart se en løsning på handelsspændingerne mellem USA og Kina, og det brede europæiske aktieindeks Stoxx 600 ligger i sit laveste niveau siden april, skriver Bloomberg News.

Det er teknologiselskaberne, der under ét får den største blodtud med et fald på 1,8 pct. i Stoxx 600-indeks, som samlet falder med 0,8 pct.

Den schweiziske softwareproducent Temenos falder med 5,5 pct., det franske teleselskab Iliad følger efter med et minus på 3,7 pct. på aktiekursen, mens den franske leverandør af betalingsløsninger Ingenico Group ligger 3,3 pct. nede.

Den tyske kemigigant Bayers' kvartalsregnskab onsdag morgen betegnes af Goldman Sachs som et forventeligt rodet kvartal på grund af integrationen af amerikanske Monsanto, skriver Bloomberg News. Og med et fald på 2,7 pct. falder aktien til sit laveste niveau i fem år.

Bayer-aktien har været svækket siden midten af august, hvor den fik et ordentligt smæk på grund af dommen i en sag om ukrudtsmidlet Roundup. Monsanto, der står bag midlet, blev dømt til at betale 298 mio. dollar i erstatning til en gartner, som ikke blev advaret om den kræftrisiko, der var ved at bruge midlet.

Udsalg er også, hvad der præger danske Ambu, efter at storaktionæren Chr. Augustinus Fabrikker har solgt et stort bundt aktier med en rabat på over 10 pct. Ambus aktie er det mest faldende i Stoxx 600 med et drop på 13,6 pct.

Læs også
Top job