Aktier

Europa/aktier: Bayer ramt af Roundup mens danske Ambu blev solgt ud

Mismodet på de europæiske aktiemarkeder holdt ved onsdag, da investorerne ikke umiddelbart kunne se en løsning på handelsspændingerne mellem USA og Kina. Det brede europæiske aktieindeks Stoxx 600 var på sit laveste niveau i næsten to måneder.

Det var teknologiselskaberne, der under ét fik den største blodtud med et fald på 2,8 pct. i Stoxx 600-indeks, som samlet faldt 1,1 pct.

Den schweiziske softwareproducent Temenos faldt med over 11,3 pct., og det franske teleselskab Iliad fulgte efter med et minus på 6,4 pct. på aktiekursen.

Den tyske kemigigant Bayers' kvartalsregnskab onsdag morgen blev af Goldman Sachs betegnet som et forventeligt rodet kvartal på grund af integrationen af amerikanske Monsanto, skrev Bloomberg News. Og med et fald på mere end 2,3 pct. var aktien på det laveste niveau i fem år.

Bayer-aktien har været svækket siden midten af august, hvor den fik et ordentligt smæk på grund af dommen i en sag om ukrudtsmidlet Roundup. Monsanto, der står bag midlet, blev dømt til at betale 298 mio. dollar i erstatning til en gartner, som ikke blev advaret om den kræftrisiko, der var ved at bruge midlet. Oveni er der anlagt gruppesøgsmål fra flere landmænd mod selskabet.

Danske Ambu faldt mest i Stoxx 600 med et drop på 11,3 pct. Faldet kom, efter at storaktionæren Chr. Augustinus Fabrikker solgte et stort bundt aktier med en rabat på over 10 pct.

Læs også
Top job