Aktier

Aktier/åbning: Spinkelt plus i eliteindeks med plus til Danske Bank

Danske Bank-aktien stiger tirsdag morgen med 0,2 pct. til 172 kr. Plusset kommer, efter at banken mandag satte en dato på, hvornår dele af den interne undersøgelse om hvidvask i Estland fra banken selv vil blive præsenteret.

Den interne undersøgelse vil være færdig næste onsdag. Men allerede tirsdag kan Berlingske Business fortælle, at ansatte i Danske Banks skandaleramte filial i Estland fik udbetalt en kontant bonus i 2014 kort tid efter alvorlige advarsler om hvidvaskproblemer.

Helt i toppen af eliteindekset C25 ligger Royal Unibrew med et plus på 1,0 pct. til 563,50 kr. uden nyt om selskabet.

Samlet lægger C25 fra land tirsdag morgen med et plus på 0,1 pct. til 1137,9. Og retningen er den samme på de store børser i Europa.

Blandt sidepapirerne ryger biotekselskabet Bioporto fortsat op, efter at amerikanske Maxim Group indledte dækning af aktien med den positive anbefaling "køb" og et kursmål på 3 dollar - svarende til 19,32 kr.

Aktien stiger med 11,5 pct. til 5,90 kr. efter et massivt plus på 58,9 pct. mandag.

Zealand Pharma er de seneste to handelsdage steget med over 21 pct. i kursværdi, og tirsdag fortsætter de gode takter med et plus på 2,5 pct. til 113,80 kr.

Medvinden til aktien er kommet i forbindelse med, at Zealand Pharma i sidste uge kunne meddele, at det har solgt royalty- og milepælsrettighederne til diabetesmidlerne Soliqua og Lyxumia. Aftalen sikrer det danske selskab 205 mio. dollar - svarende til godt 1,3 mia. kr. - og køberen er amerikanske Royalty Pharma.

Oveni har Danske Bank løftet kurmålet til 147 kr. fra 135 kr., mens anbefalingen fortsat lyder på "køb", viser data fra Bloomberg News.

Tilbage i C25 har bryggerikoncernen Carlsberg fået ændret sit kursmål - i nedadgående retning - af finanshuset Berenberg. Kursmålet er reduceret til 710 kr. fra 750 kr., mens anbefalingen fortsat er "hold", fremgår det af Bloomberg.

Carlsberg-aktien lukkede mandagens aktiehandel uændret, mens tirsdag falder aktien 0,3 pct. til 772 kr.

Struerselskabet Bang & Olufsen, der stiger 1,1 pct. til 156 kr., har fået konkurrentnyt fra amerikanske Sonos, der producerer trådløse højttalersystemer.

Sonos offentliggjorde mandag et regnskab, der viste en svag indtjening, selv om omsætningen var højere end ventet. Det sendte Sonos-aktien ned med hele 13,1 pct. på eftermarkedet i USA mandag.

Og så er Roblon, der laver fibermaterialer til den optiske kabelfiberindustri, klar med regnskab for tredje kvartal i det skæve regnskabsår 2017/18. Selskabet venter i 2017/18 en omsætning i niveauet 235 mio. kr. og et resultat før skat omkring 20 mio. kr. for de fortsættende aktiviteter.

Roblon er ikke handlet tirsdag morgen, og en aktie koster 265 kr.

Mandag aften efter børslukketid kom Speas, der investerer i selskaber gennem private equity fonde i Norden, med regnskab for andet kvartal. Det viste et overskud på 9,8 mio. kr., og det er under niveauet på 10,2 mio. kr., som selskabet kunne fremvise på den post i samme kvartal sidste år.

Aktien ligger uændret tirsdag i 4500 kr.

Læs også
Top job