Aktier

Europa/aktier: Finner flyver til vejrs i ellers rødt marked

De europæiske aktier er overordnet set - ganske som tilfældet også er herhjemme - i bakgear tirsdag eftermiddag, hvor samtlige af de største toneangivende indeks på kontinentet falder.

Dermed har frygten for en eskalerende handelskrig mellem USA og Kina samt Europa fortsat grebet om markederne, efter at de europæiske aktier i sidste uge havde den samlet set dårligste uge siden marts som følge af nervøsiteten.

Fra USA har der været rygtet endnu flere toldtiltag mod Kina, men endnu er intet officielt sluppet ud fra Det Hvide Hus.

I Storbritannien falder FTSE 100-indekset tirsdag 0,6 pct., mens CAC 40-indekset i Paris bakker 0,2 pct., og DAX-indekset i Frankfurt falder 0,5 pct.

Samtidig bakker det brede paneuropæiske Stoxx 600-indeks med 0,3 pct.

Blandt de faldende aktier er den tyske gødningsproducent K+S, der tirsdag har måttet stoppe produktionen på sin fabrik i Hattorf, fordi vandstanden i Werra-floden er på et ekstraordinært lavt niveau, skriver Bloomberg News.

Den lave vandstand skyldes tørke og gør det vanskeligt for selskabet at skille sig af med saltvand fra produktionen. Af samme årsag måtte selskabet i slutningen af august også lukke produktionen på sin fabrik i Wintershall.

K+S-aktien falder med 3,3 pct. til 17,79 euro.

Positive indslag er der dog også tirsdag, hvor finske Amer Sports, der producerer blandt andet tennisketsjere, har bekræftet opkøbsinteresse fra en investorgruppe med støtte fra den kinesiske rival Anta Sports Products.

Det har sendt aktien kraftigt i vejret - med 24,8 pct. til 35,94 euro.

Læs også
Top job