Aktier

Europa/aktier: Varm og tør sommer sender energiselskab til bunds

Energisektoren har en hård dag på tværs af Europa, hvor det skotske energiselskab SSE ligger nederst i det brede paneuropæiske Stoxx 600-indeks med et fald på 8 pct. til 1151 pence.

Selskabet har onsdag oplyst, at driftsindtjeningen vil ende lavere end ventet i regnskabsårets første fem måneder som følge af højere priser på naturgas og et sommervejr, der har været varmt og tørt.

I regnskabsårets første fem måneder vil indtjeningen være 190 millioner pund, svarende til 1,6 mia. kr., lavere end tidligere ventet. Den vil således ende på det halve af resultatet for samme periode sidste år, vurderer selskabet.

Det er med til at give sektoren et samlet fald på 1,3 pct., hvilket placerer det nederst blandt sektorerne i Stoxx 600-indekset, der samlet stiger med 0,2 pct.

Den mest stigende sektor i Europa er detailsektoren, som onsdag over middag lægger 1,2 pct. til. Helt i toppen finder man den franske detailkæmpe Carrefour, som lægger 3,1 pct. til kursen, så den nu lyder på 16,47 euro.

Ifølge Bloomberg News har det fransk-tyske finanshus Oddo BHP onsdag hævet kursmålet for aktien til 20 euro, hvilket er 25 pct. højere end aktiens lukkekurs tirsdag.

I samme ombæring har finanshuset hævet anbefalingen af selskabet. Det anbefaler nu et "køb" af aktien, hvor anbefalingen tidligere var neutral.

Det tyske DAX-indeks stiger onsdag med 0,3 pct., mens det franske CAC 40-indeks lægger 0,5 pct. til. Det britiske FTSE 100-indeks falder med 0,2 pct.

Læs også
Top job