Aktier

Europa/aktier: Indtjeningsknæk sendte energiselskab ned i dybet

Det skotske energiselskab SSE faldt dybt på aktiemarkedet onsdag, hvor 7,9 pct. blev skåret af aktiekursen, så den endte på 1152 pence.

Sommeren har været varm og tør, mens priserne på naturgas har været stigende, og det har gjort ondt på selskabets driftsindtjening. Onsdag udsendte SSE derfor en meddelelse om, at driftsindtjeningen ville ende 190 mio. pund, svarende til 1,6 mia. kr., lavere end ventet i regnskabsårets første fem måneder.

Energiselskabets nedtur var med til at trække energisektoren helt bund i det brede paneuropæiske Stoxx 600-indeks med et fald på 1,4 pct. Indekset steg med 0,5 pct.

Helt i bund endte SSE dog ikke i indekset. Schweiziske Bucher Industries faldt således med 8,6 pct. til 303,60 schweizerfranc, efter at selskabet onsdag fik sænket sin vurdering af Berenberg til "sælg" fra tidligere "hold".

Bedre gik det for sektoren for forbrugsvarerselskaber, som steg med 1,7 pct. og endte som den mest stigende sektor i Stoxx 600-indekset. Her steg British Tobacco Group med 6,1 pct. til 3772 pence.

Ifølge Bloomberg News havde tobaksaktierne en god dag, fordi den amerikanske sundhedsmyndighed, FDA, truede med at fjerne e-cigaretter med smag fra markedet.

Herefter fulgte luksusbrandet Hermes International, der blandt andet producerer tasker og tørklæder. Aktien steg med 4,1 pct. til 555,80 euro.

Det tyske DAX-indeks steg med 0,6 pct., mens det franske CAC 40-indeks lagde 1,0 pct. til. Det britiske FTSE 100-indeks øgede med 0,5 pct.

Læs også
Top job