Aktier

Europa/aktier: Danske Bank ramte overskrifterne i udlandet

Danske Banks hvidvasksag var ikke bare samtaleemne nummer et i det danske finansmarked onsdag, men sagen bragte også banken i overskrifterne internationalt og sikrede længe banken en plads som prygelknabe blandt de største europæiske aktier.

På den amerikanske nyhedskanal CNN blev Danske Bank nævnt blandt de fem største nyheder, investorerne skulle være opmærksomme på, inden Wall Street åbnede. Banken var desuden tophistorie hos både Financial Times og Wall Street Journal og var også at finde på forsiden af BBC's hjemmeside.

Trods den megen negative omtale rettede Danske Bank-aktien sig dog lidt ud på eftermiddagen og sluttede 3,4 pct. lavere i 169 kr. Faldet kom i et ellers positivt marked, hvor Stoxx 600-indekset lukkede 0,3 pct. højere.

En af onsdagens højdespringere blev tyske Linde, der synes nærmere en fusion med amerikanske Praxair.

Bloomberg skrev med henvisning til anonyme kilder, at de to storleverandører af industrigasser er parate til at sælge dele af forretningen og er kommet tættere på en godkendelse af fusionen fra de amerikanske konkurrencemyndigheder. Linde steg 7,8 pct.

Derimod faldt ligeledes tyske Ceconomy med 2,7 pct. efter en nedjustering. Selskabet, der driver elektronikkæder og er Europas største på det felt, er blevet svigtet af kunderne i den varme sommer og venter nu et driftsresultat i år på 460-490 mio. euro mod 494 mio. euro året før. Tidligere forudså Ceconomy en lav til midt encifret indtjeningsvækst.

Læs også
Top job