Aktier

Aktier/åbning: Genmab til tops efter studienyt i grønt C25

Det danske C25-indeks stiger 0,5 pct. til 1050,9 den tidlige handel mandag, hvor Topdanmark er aktuel med sit regnskab for tredje kvartal, på en dag hvor positivt nyt til Genmab fra Cassiopeia-studiet sender biotekaktien til tops.

Den danske regnskabssæson kommer op i gear denne uge, og aktiechef i Sydbank Jacob Pedersen tror på solide regnskaber i den kommende tid.

- Vi forventer en regnskabssæson med noget flere op- end nedjusteringer, og også en regnskabssæson, der efterlader et bedre indtryk end for et år siden, hvor C25-indekset faldt med 5 pct. hen over regnskabssæsonen i oktober og november, skrev han i en kommentar.

Sent søndag aften annoncerede Genmab positive data fra en del af fase 3-studiet Cassiopeia, der kombinerer Darzalex som førstebehandling sammen med Velcade, Thalidomid og hormonpræparatet Dexamethason. Den første del af studiet mødte det primære endemål, fremgår det af en meddelelse.

Det er et studie, som sammen med Maia-studiet har været ventet blandt investorerne. Desuden kom Genmab med opdaterede kliniske data fra et fase 2a-studie med Tisotumab Vedotin til behandling af livmoderhalskræft.

Det sender aktien i førersædet mandag, da den handles 2,3 pct. højere i 944,80 kr.

Det forsikringstekniske resultat i tredje kvartal hos Topdanmark kan blive ringere end i samme periode året før grundet brandskader og muligvis også vejrskader.

Analytikerne, som har leveret estimater til Ritzau Estimates, venter et forsikringsteknisk resultat på 338 mio. kr. mod 406 mio. kr. i samme periode sidste år. Der vil også blive holdt øje med selskabets forventninger samt ændringer i den modelmæssige resultatprognose, når regnskabet offentliggøres mandag eftermiddag.

Aktien åbner mandag 1 pct. lavere i 291,4 kr.

DSV, som kommer med regnskab fredag, er omdrejningspunkt i en analyse fra finanshuset Jefferies. I analysen fremhæver finanshuset, at regnskabet for tredje kvartal med stor sandsynlighed vil blive overskygget af interesse for at høre mere om selskabets opkøbsplaner. Senest har DSV budt på Ceva Logistics, men bestyrelsen sagde her nej tak.

Aktien stiger 0,3 pct. i 541,80 kr. mandag.

Christian Hansens høje vækst kan blive torpederet af klimaindsatsen. Sådan lyder det i en artikel i Berlingske Business mandag. Avisen skriver, at klimaindsatsen vil ændre forbrugernes adfærd. Aktien var i toppen fredag, men starter som en af få aktier i rødt mandag. Aktien falder 0,6 pct. i 689,20 kr.

Læs også
Top job