Aktier

Aktier/middag: Ørsted med positive taiwanske nyheder på grøn dag

Ørsted er i top mandag middag, hvor aktien blandt andet er båret frem af et par positive analytikerændringer. Danske Bank løfter både anbefalingen og kursmålet for aktien til "hold" mod tidligere "sælg", mens kursmålet samtidig er blevet hævet til 425 kr. fra 350 kr.

Også norske ABG Sundal Collier har set nærmere på Ørsted-aktien, og anbefalingen er nu hævet til "køb" fra "hold. Kursmålet ser finanshuset nu også mere positivt på, da det er løftet til 475 kr. fra 440 kr., viser data fra Bloomberg News.

Mandag middag stiger aktien 1,5 pct. til 426,20 kr. Og samlet set følger det danske eliteindeks, C25, med 0,2 pct. til 1047,81.

Ørsted har ligeledes meldt ud, at det har valgt den tysk-spanske vindmølleproducent Siemens Gamesa som foretrukken leverandør til de første af energikoncernens havvindmølleprojekter i Taiwan.

De to selskaber har endnu ikke indgået en bindende aftale, og den er blandt andet betinget af, at Ørsted indgår en elkøbsaftale med statsejede Taipower inden udgangen af 2018, og at den danske energikoncern træffer en endelig investeringsbeslutning for de taiwanske havvindprojekter. Sidstnævnte ventes at ske i marts 2019.

- Ørsted har i lang tid snakket om Taiwan som et marked, det gerne ville ind på. Og nu kommer den her meddelelse så, hvilket gør det lidt mere konkret. Oveni kommer de positive analytikermeldinger, og der trækker aktien lidt op i dag, siger Mikkel Duus-Hansen, der er aktieanalytiker i Spar Nord.

Vestas-aktien stiger med 1,2 pct. til 419,40 kr. mandag middag på trods af Ørsteds "fravalg".

- Der kom nyt fra en tysk vindauktion før weekenden, som viste højere priser i forhold til den seneste auktion. Og det trækker Vestas med op, siger Mikkel Duus-Hansen.

Aktiekurserne hos Bavarian Nordic, Novo Nordisk, Coloplast og Ambu peger alle ned med op til 0,5 pct. og følger dermed den trend, der ses i Europa, hvor sektoren falder med 0,6 pct. i det paneuropæiske aktieindeks Stoxx 600.

Men ofte er der ingen regler uden undtagelser, og mandagens er Genmab, der stiger med 0,6 pct. til 927,60 kr.

Sent søndag aften annoncerede Genmab positive data fra en del af fase 3-studiet Cassiopeia, der kombinerer Darzalex som førstebehandling sammen med Velcade, Thalidomid og hormonpræparatet Dexamethason. Den første del af studiet mødte det primære endemål, fremgår det af en meddelelse.

- Genmab går den modsatte vej på grund af meldingen fra i går, siger Mikkel Duus-Hansen.

Det er et studie, som sammen med Maia-studiet har været ventet blandt investorerne. Desuden kom Genmab med opdaterede kliniske data fra et fase 2a-studie med Tisotumab Vedotin til behandling af livmoderhalskræft.

Den danske regnskabssæson kommer op i gear denne uge. Allerede i eftermiddag kommer forsikringsselskabet Topdanmark med regnskab for tredje kvartal, og forud for det falder aktien 1,0 pct. til 291,40 kr.

Analytikerne, som har leveret estimater til Ritzau Estimates, venter et forsikringsteknisk resultat på 338 mio. kr. mod 406 mio. kr. i samme periode sidste år. Der vil også blive holdt øje med selskabets forventninger samt ændringer i den modelmæssige resultatprognose i regnskabet.

Novozymes, der kommer med kvartalsregnskab onsdag morgen, stiger med 1,3 pct. til 339,60 kr. uden selskabsspecifikt nyt.

- Det kan være positionering i aktien inden regnskabet. Selskabet har selv været ude at sige, at væksten ville tiltage i løbet af 2018 og ind i 2019, og om det holder, kan regnskabet på onsdag vise, siger Spar Nords aktieanalytiker.

- Regnskabet fra Procter & Gamble i sidste uge viste den vej, og aktien i det selskab steg i fredags med 10 pct. Det kan være en indikator på, at væksten er tiltaget hos Novozymes, vurderer Mikkel Duus-Hansen.

DSV, som kommer med regnskab fredag, er omdrejningspunkt i en analyse fra finanshuset Jefferies. I analysen fremhæver finanshuset, at regnskabet for tredje kvartal med stor sandsynlighed vil blive overskygget af interesse for at høre mere om selskabets opkøbsplaner. Senest har DSV budt på Ceva Logistics, men bestyrelsen sagde her nej tak.

Aktien er i bunden af eliteindekset og falder 1,1 pct. til 534,60 kr.

Læs også
Top job