Aktier
BREAKING

Europa/aktier: Hollandske Philips falder efter regnskabsskuffelse

Hollandske Royal Philips' regnskab for tredje kvartal skuffede markedet mandag morgen, og aktien falder 5,2 pct. ved middagstid.

Philips, der har sin hovedaktivitet inden for udstyr til sundhedssektoren, øgede godt nok driftsindtjeningen (EBITA) med 7 pct. til 568 mio. euro, men der var i markedet ventet et løft til 590 mio. euro ifølge estimater indsamlet af Reuters.

På organisk basis steg Philips' omsætning 4 pct., men valutamodvind ramte toplinjen, der alt i alt var på 4,3 mia. euro og tæt på estimaterne.

Modsat går det for italiensk-amerikanske Fiat Chrysler, der har solgt sit reservedelsselskab, Magneti Marelli, til kapitalfonden KKR. Det er den første store aftale under den nye topchef Mike Manley, og transaktionen har en værdi på 7,1 mia. dollar, skriver Bloomberg News.

Handlen skaber en reservedelsgigant med en årlig omsætning på 17 mia. dollar med omkring 65.00 ansatte.

- Transaktionen viser den fulde strategiske værdi af Magneti Marelli og er endnu et vigtigt skidt i vores fortsatte fokus på at skabe værdi, siger Manley i en meddelelse.

Aktien stiger med 5,1 pct.

Samlet stiger det paneuropæiske Stoxx 600 indeks med 0,2 pct. mandag middag, og også de store europæiske børser i London, Paris og Frankfurt er i plus med op til 0,4 pct.

Det irske lavprisselskab Ryanair stiger med 3,9 pct. på trods af tusindvis af aflysninger af flyvninger og pres på priserne.

Det viser regnskabet for Ryanair, der er offentliggjort mandag morgen.

- Den gennemsnitlige billetpris faldt 3 pct. på grund af overskudskapacitet i Europa, en tidligere påske, gentagne strejker og mangel på bemanding, der gav gentagne aflysninger af dyre weekendflyvninger, skriver Ryanair i regnskabet og fortsætter:

- Højere brændstofpriser, personaleomkostninger og omkostninger til EU261 (EU-regler om kompensation, red.) har opvejet vækst i alternativ indtjening.

Det er dog ikke sådan, at Ryanair er bragt til tiggerstaven. Omsætningen steg med 8 pct. til 4,79 mia. euro i halvåret, der sluttede med september.

Overskuddet faldt dog med 7 pct. til 1,2 mia. euro. Det er dog reelt lavere, da det er uden tab i luftfartsselskabet Laudamotion på 45 mio. euro. Ryanair ejer 75 pct. af Laudamotion, der giver underskud.

Læs også
Top job