Aktier

Europa/aktier: Hollandske Philips faldt efter skuffende regnskab

Der var pres på de europæiske aktiemarkeder mandag, og samlet faldt det paneuropæiske Stoxx 600 indeks med 0,4 pct. på en dag uden de store nyheder.

Der var dog regnskabsnyt fra hollandske Philips - af skuffende karakter. Aktien faldt med 8,7 pct.

Philips, der laver udstyr til sundhedssektoren, øgede godt nok driftsindtjeningen i tredje kvartal med 7 pct. til 568 mio. euro, men der var ventet et løft til 590 mio. euro ifølge estimater indsamlet af Reuters.

På organisk basis steg Philips' omsætning 4 pct., men valutamodvind ramte toplinjen, der alt i alt var på 4,3 mia. euro og tæt på estimaterne.

Ligeledes faldt aktien i irske Ryanair med 1,4 pct., da regnskabet her berettede om tusindvis af aflysninger og pres på priserne. Alligevel steg omsætningen med 8 pct. til 4,79 mia. euro i halvåret, der sluttede med september.

Overskuddet faldt med 7 pct. til 1,2 mia. euro. Det er dog reelt lavere, da det er uden tab i luftfartsselskabet Laudamotion på 45 mio. euro. Ryanair ejer 75 pct. af Laudamotion.

Modsat gik det for italiensk-amerikanske Fiat Chrysler, der solgte sit reservedelsselskab, Magneti Marelli, til kapitalfonden KKR. Det var den første store aftale under den nye topchef Mike Manley.

- Transaktionen viser den fulde strategiske værdi af Magneti Marelli og er endnu et vigtigt skidt i fortsatte fokus på at skabe værdi, sagde Manley i en meddelelse.

Aktien steg med 3 pct.

Læs også
Top job