Aktier

Aktier/åbning: DSV-nedtur med til at trykke C25 ned i tre cifre

Der er skidt stemning på det danske aktiemarked torsdag morgen, hvor blandt andre DSV falder efter at have fået nyheder fra det store udland.

Efter kort tids handel dykker det danske eliteindeks, C25, med 1,6 pct. til 994,95. Det er første gang længe, at indekset er nede og vende i et trecifret indeksniveau.

Også de amerikanske aktieindeks faldt en del onsdag, hvilket blandt andet var forårsaget af bekymring for den globale vækst, Italiens budgetunderskud, et kommende midtvejsvalg i USA og flere skuffende regnskaber.

- De danske aktier er målt som C25 faldet med 11,73 pct. indtil videre i år, og fra morgenstunden kan der desværre meget vel blive sat en ny kedelig årsrekord med yderligere et par indledende nedtursprocenter.

- Investorerne kan hente lidt trøst i en stærkere dollar og faldende renter samt meget stærke amerikanske regnskaber efter markedets lukning fra Microsoft og især Tesla. Tilsammen er det dog ikke nok til at berolige de frygtsomme investorer, sagde Per Hansen, investeringsøkonom i Nordnet, i en kommentar før børsåbning.

Blandt de danske selskaber falder DSV med 2,4 pct. til 496,40 kr., efter at selskabet, som i øvrigt kommer med regnskab fredag morgen, har kunnet se sit tidligere opkøbsmål Ceva Logistics udvide partnerskabet med CMA CGM.

I samme forbindelse tilbyder CMA CGM de Ceva-aktionærer, der vil ud af selskabet, 30 schweizerfranc per aktie. Det er samme pris, som DSV for nylig bød på samtlige aktier i selskabet, men som Cevas bestyrelse afviste.

- Der vil givetvis komme andre muligheder for DSV, men i denne omgang ser det ud til, at det ikke bliver DSV, som løber med endnu en virksomhed, som indtjeningsmæssigt er udfordret, men som inden for 12-15 måneder plejer at blive "indtjeningsfit" på DSV's måde, lyder det fra Per Hansen.

Også Carlsberg, der onsdag opjusterede sine forventninger til 2018, har fået nyt fra udlandet, da konkurrenten AB Inbev har leveret et skuffende regnskab for tredje kvartal og samtidig halveret udbyttet til aktionærerne.

Desuden har Carlsberg af Goldman Sachs fået hævet kursmålet til 690 kr. fra 665 kr., mens anbefalingen fortsat er "sælg". Carlsberg-aktien falder 0,4 pct. til 729,20 kr.

Konkurrentnyt har der ligeledes været til SAS, da norske Norwegian har leveret et regnskab for tredje kvartal, der skuffede på både omsætning og driftsindtjening på trods af vækst sammenlignet med samme periode sidste år. SAS-aktien falder 2,3 pct. til 13,34 kr.

På analytikersiden har Novozymes efter onsdagens regnskab fået hævet anbefalingen af SEB til "køb" fra "hold", mens kursmålet på 350 kr. gentages. Ydermere har ABG Sundal Collier sænket sit kursmål for aktien til 330 kr. fra 350 kr., uden at der er rørt ved "hold"-anbefalingen. Novozymes-aktien falder 0,4 pct. til 295,90 kr.

Nordea, der bakker 0,8 pct. til 58,18 kr., kom også med regnskab onsdag. Efterfølgende har JPMorgan sænket kursmålet for aktien til 62,59 kr. fra 68,16 kr., mens anbefalingen af aktien stadig lyder på "neutral".

Til gengæld har Spar Nord fået løftet anbefalingen af Carnegie til "køb" fra "hold", mens kursmålet fortsat er 70 kr. Ændringen er dateret til mandag, hvor Spar Nord-aktien steg med 2,7 pct. Torsdag falder Spar Nord-aktien 1,1 pct. til 54,10 kr.

Fra den danske regnskabsside er der torsdag resultatnyt fra NNIT, Össur, Nordfyns Bank, Dantax og Onxeo.

Læs også
Top job