Aktier

Europa/aktier: Brød den onde cirkel fra USA og Asien

Det europæiske aktiemarked brød torsdag den onde cirkel, der onsdag kostede markante indeksfald på det amerikanske marked, og som efterfølgende satte sig som massive kursfald i Asien.

De europæiske markeder forholdt sig forholdsvist robust til den ildevarslende udvikling, og torsdag lukkede det brede fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks med et plus på 0,5 pct.

På de største europæiske markeder fra London til Milano sås overvejende grønne indeks til forskel fra den mere negative tendens i blandt andet København.

CAC 40-indekset i Paris steg 1,6 pct., det tyske DAX-indeks blev løftet 1,1 pct., og i Italien var der fremgang på 1,7 pct. for FTSE MIB i Milano. FTSE 100-indekset i London steg 0,6 pct.

Ifølge en kommentar til Reuters fra chefstrateg i Credit Suisses formueforvaltning Pierre Bose kan den mere skridsikre europæiske markedsudvikling ses som udtryk for, at markedet i USA onsdag aften var udsat for en forsinket korrektion, mens de europæiske aktier hidtil har været oversolgt.

Nederst i Stoxx 600 lukkede danske Lundbeck med et tab på 26,6 pct. efter oplysning om et mislykket forsøg med lægemiddelkandidaten AF35700 mod skizofreni, som ellers var udset en fremtid som mulig storsællert.

Negativ var også udviklingen for verdens største bryggeri, AB Inbev, der fremlagde regnskab for et svært tredje kvartal som resulterer i en halvering af udbyttet til aktionærerne til 0,80 euro per aktie. Inbev faldt 10,4 pct.

Omvendt belønnedes finske Konecranes for sit regnskab, der viste et driftsoverskud på EBITDA-niveau på 91,1 mio. euro mod estimerede 84,7 mio. euro. Kranproducentens aktie steg 12,8 pct. på børsen i Helsinki.

Læs også
Top job