Aktier
BREAKING

USA/middag: Comeback i en sværm af regnskaber

De amerikanske aktier svinger tilbage i selen med store stigninger efter udsalget onsdag, der slettede årets aktiefremgange for S&P 500 og Dow Jones og sendte Nasdaq ind i korrektionsterritorium.

Det brede S&P 500-indeks stiger kl. 12:55, amerikansk østkysttid, med 1,7 pct., mens Dow Jones-indekset vinder 1,5 pct. Nasdaq, der onsdag smed 4,4 pct., vinder 2,5 pct. torsdag.

Onsdagens meget negative og nervøse stemning er torsdag afløst af lidt stærkere nerver hos investorerne, som også kan finde fortrøstning i en håndfuld opløftende regnskaber.

Fremgangen torsdag er ført an af it-aktierne og teknologiselskaberne i kommunikationsservice. Cyklisk forbrug vinder ganske vist mest med 2,9 pct., men it-aktierne og kommunikationsservice følger efter med fremgange på ligeledes 2,9 og 2,2 pct.

Torsdagens sektortabere var onsdagens vinder. Forsyningsaktierne falder med 1,3 pct.

- Teknologi har været en fantastisk helt på indtjeningssiden det seneste år, men humøret er skiftet i det overordnede marked. Vi nulstiller vore forventninger og mener, at disse prissætninger er lidt høje, sige JJ Kinahan, chefstrateg hos TD Ameritrade, til The Wall Street Journal.

Onsdag kom en række vigtige regnskaber efter markedets lukning, og torsdag er også en af de store regnskabsdage, så investorerne har en del nyheder at forholde sig til.

Microsoft var en af dem, som onsdag aften løftede sløret for resultaterne i sit første kvartal. Både bund- og toplinje var bedre end ventet, og fremgangen var drevet af softwaregigantens cloud-forretning. Microsofts aktie belønnes torsdag med et plus på 5,5 pct.

Tesla overraskede også markedet efter børslukning onsdag med et overskud i andet kvartal på 2,90 dollar per aktie, mens analytikerne havde regnet med et tab på 15 cent per aktie. Den frie pengestrøm var samtidig positiv med 881 mio. dollar mod ventede 280 mio. dollar. Det var første gang i otte kvartaler, at elbilproducenten fik et positivt cash flow. Teslas aktie vinder 7,5 pct. torsdag.

Chipproducenten Advanced Micro dedvices (AMD) offentliggjorde onsdag aften med regnskab, og AMD kom gennem tredje kvartal med skindet på næsen i forhold til analytikernes estimater. Guidance for fjerde kvartal var dog 100 til 200 mio. dollar for lidt, og aktien falder derfor meget kraftigt med 16,2 pct.

Bilproducenten Ford leverede også et lidt bedre end ventet tredje kvartal, og så gør det ikke så meget, at øgede omkostninger, usikkerhed og faldende salg i Europa og Kina betyder, at bilproducenten dropper sit ellers ganske nye mål om at nå en driftsmargin på 8 pct. i 2020. Aktien vinder 8,7 pct.

Kreditkortselskabet Visas regnskab var også bedre end ventet i tredje kvartal, og samtidig kunne koncernen løfte sløret for en prognose for 2019, der ikke var så ringe som frygtet. Aktien vinder på den baggrund 3,1 pct.

Bristol-Myers Squibb har også leveret bedre tal for tredje kvartal end ventet og samtidig krydrer regnskabet med en opjustering af forventningerne til hele året. Aktien i medicinalselskabet stiger med 2,0 pct.

Medicinalkollegaen Merck leverede også fine resultater i tredje kvartal og sender milliarder retur til aktionærerne i form at forhøjet udbytte og et stort tilbagekøbsprogram for egne aktier. Alligevel falder aktien en smule med 0,2 pct.

Det sociale medie Twitter leverede også både overskud og omsætning over forventningerne på Wall Street i tredje kvartal. At Twitter har vendt underskud til overskud trumfer, at mediet skuffede på det gennemsnitlige antal af månedlige brugere ved at ramme 326 mio. mod ventet 330 mio. Aktien stiger med 14,6 pct.

Comcast, der målt på omsætning er verdens næststørste tv-selskab, havde pæne resultater med til markedet i sit regnskab for tredje kvartal, og aktien stiger med 4,4 pct.

Læs også
Top job