Aktier

USA/tendens: Forsigtig fremgang efter mandagens Wall Street-nedtur

Der er tegn på fremgang på de amerikanske børser tirsdag før børsåbning, også selv om handelskrigen med Kina fortsat spøger.

Handlen med futures indikerer stigninger på omkring 0,3 til 0,4 pct. for de tre store Wall Street-indeks, S&P 500, Nasdaq og Dow Jones, når børserne åbner klokken 8.30 i New York.

Mandag faldt Nasdaq 2 pct., og Dow Jones 1,6 pct., mens S&P 500 klarede sig med et fald på "kun" 1 pct. Indeksene var ellers startet i plus, før det kom frem, at USA's regering er på vej til at gennemføre nye toldforhøjelser, medmindre der findes en løsning mellem præsidenterne Trump og Xi næste måned.

Senere har Donald Trump udtrykt optimisme omkring de forhandlinger, og det er med til at give lidt mindre frygt i markedet.

Regnskabssæsonen ruller fortsat, og vest for Atlanten har blandt andre Pfizer, Coca-Cola, General Electric og Mastercard afleveret kvartalstal.

Medicinalkoncern Pfizer, der blandt andet er kendt for at stå bag Viagra-pillen, har tjent mere end ventet i årets tredje kvartal. Det justerede overskud per aktie endte i kvartalet på 0,78 dollar mod ventet 0,75 dollar ifølge estimater indsamlet af Bloomberg.

Omvendt skuffede toplinjen en smule, da omsætningen i tredje kvartal endte på 13,30 mia. dollar mod ventet 13,53 mia. dollar. Sammen med kvartalsregnskabet meddeler Pfizer, at det planlægger at tilbagekøbe aktier for samlet 12 mia. dollar i 2018.

Pfizer-aktien falder 3,2 pct. i formarkedet.

Investorerne er også mugne over for General Electric, der ligger 3,5 pct. lavere i formarkedet.

General Electric skuffede nemlig med regnskabet for tredje kvartal og skærer i udlodningen til aktionærerne. Regnskabet bød på en justeret indtjening per aktie på 14 cent, hvilket var noget under analytikernes forventninger, der ifølge Bloomberg News lød på 20 cent per aktie.

Kvartalsudbyttet til aktionærerne skæres endvidere til 1 cent per aktie fra 12 cent per aktie.

Kreditkortgiganten Mastercard overraskede til gengæld analytikerne til den positive side i tredje kvartal og leverede en indtjening, der var bedre end selv den mest optimistiske analytikers bud.

Det ordinære overskud per aktie blev 1,78 dollar mod ventet 1,68 dollar. Estimaterne hos analytikerne, som Bloomberg havde spurgt, lå i intervallet mellem 1,61 dollar og 1,76 dollar.

Indtægterne kom også ind bedre end ventet, og aktien stiger i formarkedet 2,1 pct.

Coca-Cola leverede også bedre end forudset, både når det gælder omsætning og overskud, men aktionærerne er alligevel ikke overbevist. I formarkedet ligger læskedrikaktien 0,4 pct. lavere.

Læs også
Top job