Aktier

USA/åbning: Wall Street kæmper for at finde retningen

Der er spæd fremgang på de amerikanske børser ved handelsstart tirsdag, men retningen er langtfra tydelig.

Futures indikerede stigninger på omkring 0,3 til 0,5 pct. for de tre store Wall Street-indeks, S&P 500, Nasdaq og Dow Jones, men i den tidlige handel gik det knap så godt.

Dermed er der igen forsigtighed at spore, efter at markederne mandag vendte kraftigt rundt, så Nasdaq faldt 2 pct., Dow Jones dykkede 1,6 pct., og S&P 500 klarede sig med et fald på "kun" 1 pct.

Indeksene var ellers startet i plus, før det kom frem, at USA's regering er på vej til at gennemføre nye toldforhøjelser, medmindre der findes en løsning mellem præsidenterne Trump og Xi næste måned.

Senere har Donald Trump udtrykt optimisme omkring de forhandlinger, men situationen skaber fortsat uro.

Efter godt et kvarters handel ligger S&P 500-indekset 0,4 pct. højere, og det samme gælder Dow Jones-indekset, mens Nasdaq-indekset taber 0,2 pct.

Regnskabssæsonen ruller fortsat, og vest for Atlanten har kæmper som Pfizer, Coca-Cola, General Electric og Mastercard afleveret kvartalstal.

Medicinalkoncern Pfizer, der blandt andet er kendt for at stå bag Viagra-pillen, har tjent mere end ventet i årets tredje kvartal. Det justerede overskud per aktie endte i kvartalet på 0,78 dollar mod ventet 0,75 dollar ifølge estimater indsamlet af Bloomberg.

Omvendt skuffede toplinjen en smule, da omsætningen i tredje kvartal endte på 13,30 mia. dollar mod ventet 13,53 mia. dollar. Sammen med kvartalsregnskabet meddeler Pfizer, at det planlægger at tilbagekøbe aktier for samlet 12 mia. dollar i 2018.

Pfizer-aktien falder 1,7 pct. i den tidlige handel

Investorerne er også mugne over for General Electric, der ligger 0,9 pct. lavere.

General Electric skuffede nemlig med regnskabet for tredje kvartal og skærer i udlodningen til aktionærerne. Regnskabet bød på en justeret indtjening per aktie på 14 cent, hvilket var noget under analytikernes forventninger, der ifølge Bloomberg News lød på 20 cent per aktie.

Kvartalsudbyttet til aktionærerne skæres endvidere til 1 cent per aktie fra 12 cent per aktie.

Kreditkortgiganten Mastercard overraskede til gengæld analytikerne til den positive side i tredje kvartal og leverede en indtjening, der var bedre end selv den mest optimistiske analytikers bud.

Det ordinære overskud per aktie blev 1,78 dollar mod ventet 1,68 dollar. Estimaterne hos analytikerne, som Bloomberg havde spurgt, lå i intervallet mellem 1,61 dollar og 1,76 dollar.

Indtægterne kom også ind bedre end ventet, men alligevel er investorerne vendt om. Mastercard-aktien steg i formarkedet, men ligger 2,4 pct. lavere efter ti minutters åben handel.

Coca-Cola leverede også bedre end forudset, både når det gælder omsætning og overskud, og det takseres af investorerne til en beskeden fremgang på 0,5 pct.

Blandt de mindre aktier kan spiludvikleren Take-Two Interactive fejre en fantastisk åbningsweekend for konsolspillet Red Dead Redemption 2, der solgte for mere end 725 mio. dollar og dermed klart overgik estimaterne. Take-Twos aktie stiger 9 pct.

Læs også
Top job