Aktier

USA-aktier indledte november med plusser

De amerikanske aktier indledte november, hvor de slap i oktober. Med kursstigninger. Aktierne steg torsdag for tredje dag i træk, da stærke regnskaber og positivt nyt fra handelsfronten var med til at fastholde optimismen.

Foto: AP/Richard Drew

Det brede S&P 500-indeks endte med at stige 1,1 pct., mens det teknologitunge Nasdaq vandt 1,8 pct. Dow Jones-indekset gik også frem med 1,1 pct.

Den positive aktiestemning torsdag skyldtes fortsat stærke regnskaber fra de amerikanske selskaber, som er midt i regnskabssæsonen, samt positive toner fra fronten i handelskrigen mellem Kina og USA, hvor Trump tweetede humøret op.

Torsdag skrev USA's præsident, Donald Trump, på Twitter, at han er optimistisk omkring handelsdialogen med Kina inden det kommende G20-topmøde i Buenos Aires her i november.

- Har lige haft en meget god samtale med præsident Xi Jinping fra Kina. Vi talte om mange emner, med tung vægt på handel. De diskussioner bevæger sig pænt fremad med planer om møder ved G20 i Argentina, tweetede Trump torsdag.

Det er dog fortsat et nervøst marked efter kursfaldene i oktober, hvor S&P 500 faldt med 6,9 pct., mens Nasdaq tabte 9,2 pct.

- Investorerne er nervøse og reagerer på ethvert tegn på, at en vækstopbremsning er i horisonten. Er det tid til at gå i panik og fuldstændig forlade markedet? Nej, skrev Chris Hyzy, investeringschef i Bank of Americas formueforvaltning, i en analyse, ifølge The Wall Street Journal.

Blandt sektorerne førte råvarer og materialer an i S&P 500 med et plus på 4,0 pct., trukket af Dowdupont. Cyklisk forbrug fulgte efter med et plus på 2,2 pct., mens industriaktierne var nummer tre med en stigning på 1,8 pct.

It-aktierne, som udgør 20 pct. af værdien af indekset, gik også frem med 1,2 pct., mens kommunikationsservice, hvor navne som Facebook, Googles moderselskab, Alphabet, og Netflix ligger, vandt 0,1 pct.

I minus blandt sektorerne fandt man kun forsyning, der mistede 0,5 pct.

På selskabsfronten var der plusser til Amazon på 4,2 pct. og til Boeing på 2,3 pct., mens Netflix vandt 5,2 pct.

Chipproducenterne med Intel og Nvidia i spidsen havde også en god dag, da regnskabet fra NXP Semiconductors lettede frygten for faldende efterspørgsel. Intel og Nvidia steg henholdsvis 2,9 pct. og 3,5 pct., mens NXP vandt hele 12,1 pct.

Regnskabssæsonen er netop på sit højeste i USA i disse dage. Torsdag efter markedets lukning kommer der nyt fra verdens største børsnoterede selskab, Apple, som forud for den begivenhed steg med 1,5 pct.

Inden da havde investorerne dog hørt nyt fra kemikoncernen Dowdupont, som i sin tid overtog Danisco. I forbindelse med regnskabet for tredje kvartal, hvor indtjeningen var lidt bedre end ventet, fortalte Dowdupont, at selskabet nu regner med at kunne spare 300 mio. dollar mere end ventet som følge af sidste års fusion mellem Dupont og Dow Chemical.

Aktien steg med 8,1 pct.

Forsikringsgiganten AIG gik desuden op med 4,4 pct. Trods et overraskende underskud i tredje kvartal, da katastrofeudbetalingerne på grund af orkanen Florence i USA og tyfoner i Japan var større end ventet. Selskabet forbedrede dog sin combined ratio i forhold til samme periode sidste år, selv om den fortsat vidner om tab på forsikringsdriften. Topchef Brian Duperreault lover dog fortsat, at forsikringsdriften vil være positiv ved årets udgang.

Spotify var omvendt under pres og faldt med 5,7 pct., da den svenske musikstreamingtjeneste ser en lavere omsætning i fjerde kvartal, end analytikerne havde håbet.

I USA var der torsdag også fokus på israelske Teva, som har danske Kåre Schultz i chefstolen. Selskabet kom torsdag i forbindelse med sit regnskab for tredje kvartal med sin tredje opjustering i år, og aktien steg med 15,1 pct. på børsen i New York.

Læs også
Top job