Aktier

Markedsoversigt: Banker nød godt af stigende renter

De danske aktier var i fremgang for tredje handelsdag på stribe fredag, og dermed kunne investorerne gå på weekend med løftet hoved.

Stemningen blev løftet af milde toner om den verserende toldstrid mellem USA og Kina, idet USA's præsident, Donald Trump, varslede, at der kan falde en aftale på plads mellem de to lande allerede i november, som kan gøre ende på handelskrigen.

C25-indekset steg med 0,7 pct. til 1046,62.

Investorerne fordøjede fredag torsdagens regnskabsstorm.

For Novo Nordisk har finanshuset Oddo hævet kursmålet til 240 kr. fra 210 kr. efter regnskabet, der viste blandede takter, men en lille opjustering af vækstprognosen. Anbefalingen lyder dog fortsat på "reducer" hos det fransk-tyske børshus.

Novo-aktien faldt med 0,5 pct. til 286,25 kr. fredag. Efter regnskabet torsdag steg medicinalpapiret 1 pct.

Danske Bank leverede torsdag morgen et lidt svagere end ventet regnskab for tredje kvartal, men nok endnu væsentligere kastede rapporteringen heller ikke yderligere lys om hvidvasksagen i banken.

Handelsbanken har efter regnskabet sænket sit kursmål for Danske Bank til 140 kr. fra 152 kr. og fastholdt den negative anbefaling "reducer". Danske Bank-aktien steg alligevel med 3,4 pct. til 137 kr. fredag.

Helt i toppen endte Jyske Bank, der sammen med andre banker nød godt af generelt stigende renter. Aktien steg 4,1 pct. til 280,10 kr.

Helt i bunden endte Lundbeck, der faldt 5 pct. til 303,50 kr.

En stribe producenter af kopimedicin er på vej til at kæmpe om en luns af det danske selskabs salg af epilepsimidlet Onfi, der løb af patent den 23. oktober.

Kopiproducenterne sætter samtidig priserne markant lavere end Lundbecks pris.

På obligationsmarkedet var de danske statsrenter i fremdrift fredag, da investorerne flyttede nogle af pengene væk fra obligationsmarkedet og over i aktierne, hvilket resulterede i faldende obligationskurser og stigende renter.

Renten på den toneangivende tiårige statsobligation herhjemme steg fredag med 3 basispoint til 0,38 pct. efter en fremgang på 2 basispoint torsdag og 1 basispoint onsdag.

Set over ugen er den tiårige danske rente dermed steget 10 basispoint.

Fra makrofronten var der fredag formiddag endelige PMI-tal for oktober fra både Tyskland og eurozonen, men det store højdepunkt i kalenderen var eftermiddagens amerikanske jobrapport.

Den overraskede positivt ved at vise en jobskabelse på 250.000 uden for landbruget mod ventet 200.000 blandt økonomerne ifølge estimater fra Bloomberg News.

Samtidig forblev arbejdsløsheden på 3,7 pct., mens timelønningerne steg med 3,1 pct. på årsbasis. Begge dele var som ventet blandt økonomerne.

Læs også
Top job