Aktier

Aktier/åbning: Pandora brager til bunds efter skuffende regnskab

Det tegner til at blive en hård dag på børsen for Pandora, der tirsdag har præsenteret et skuffende regnskab for tredje kvartal. Efter en udvidet åbningsauktion smider aktien 9 pct. til 354 kr., mens C25-indeks falder 0,1 pct. til 1033,22.

Smykkeselskabet har måtte nedjustere sin forventninger til årets resultat, ligesom der er varslet et nyt spareprogram.

- Salget er ramt af dårlig timing. Hvor vi normalt afskiber julekollektionen i tredje kvartal, sker det nu i fjerde. Og det påvirker salget, siger finansdirektør Anders Boyer til Ritzau Finans.

- Samtidig er tendensen med, at grossistleddet nedbringer varelageret, fortsat. Og alt i alt betyder det, at vi får et like-for-like salg, der er negativt i kvartalet, uddyber han.

William Demant Holding har tirsdag præsenteret en periodemeddelelse for andet halvår frem til tirsdag, som viste, at selskabet voksede bredt og mere end markedet. Aktien falder med 2,8 pct. til 218,80 kr.

Det er tirsdag kommet frem, at konkurrenten Widex har måtte udskyde sin stort planlagte fusion med EQT-ejede Sivantos. Ifølge branchemediet Medwatch har parterne trukket den fælles ansøgning til EU-Kommissionen, men det er stadig intentionen at fusionere, lyder det.

GN-aktien falder med 0,5 pct. til 281,30 kr. Der kommer tirsdag regnskab for den amerikanske konkurrent Plantronics.

Vestas-aktien er i god gænge tirsdag, hvor den stiger med 3,4 pct. til 418,10 kr. Konkurrenten Siemens Gamesa er tirsdag morgen kommet med et regnskab, hvori forventningerne til resultatet blev slået.

Det justerede driftsresultat, EBIT, ramte 693 mio. euro mod ventet 660,6 mio. euro, skriver Bloomberg News.

Tryg fik mandag efter børslukketid godkendt sit køb af konkurrenten Alka af de relevante myndigheder. Det skete dog med tilsagn, som løber op i 20 mio. kr. hvert år de næste fem år. Aktien stiger med 1,1 pct. til 159,40 kr.

Senere tirsdag får Novo Nordisk nyt fra konkurrenten Eli Lilly. Novo-aktien falder med 0,7 pct. til 281,80 kr. fra børsåbning.

Blandt sidepapirerne er modekoncernen IC Group tirsdag kommet med regnskab. Det viste et fald i omsætningen til 379 mio. kr. fra 464 mio. kr. samme kvartal året før. I mellemtiden har selskabet dog frasolgt brandet Peak Performance. Aktien falder med 0,2 pct. til 52,90 kr.

Netcompany er også kommet med regnskab, hvori forventningerne til årets resultat blev opjusteret. Selskabet ser nu en vækst i omsætningen på 42-44 pct. mod tidligere i toppen af 37-42 pct. Netcompany-aktien stiger 3,4 pct. til og koster 238,95 kr.

Senere kommer tal fra Parken, som handles uændret til 77,20 kr., og fra Københavns Lufthavne, hvis aktie falder 0,7 pct. til 5640 kr., også med regnskab.

Det samme overgår Lån & Spar og CPH Capital. Bankaktien handles fladt til 458 kr., og det samme overgår aktien i fondsmæglerselskabet, som handles til 3,20 kr.

Læs også
Top job