Aktier

Aktier/middag: William og Pandora straffes efter regnskaber

Både William Demant Holding og Pandora bliver straffet hårdt af investorerne på det danske aktiemarked tirsdag, efter at de to selskaber offentliggjorde deres respektive regnskaber fra morgenstunden.

Høreapparatkoncernen og smykkeselskabet er med til at tynge det samlede C25-indeks, der falder 0,1 pct. til 1032,58 ved middagstid.

- Det danske marked er meget præget af regnskaberne, men det er måske også præget af midtvejsvalget i USA i aften, som gør, at markederne er en smule afventende. På den europæiske scene er det også ret roligt med små bevægelser på indeksniveau, siger Martin Munk, der er senioraktierådgiver hos Jyske Bank, til Ritzau Finans.

PANDORA NEDJUSTEREDE

Pandoras regnskab bød på skuffende regnskabstal, en nedjustering af forventningerne til årets resultat og en negativ omsætningsvækst i både kroner og lokal valuta.

Samtidig er der blevet lanceret et nyt spareprogram og en justering af butiksstrategien, og det kan have været medvirkende til, at smykkeaktien har fået lidt oprejsning i løbet af formiddag.

- Det var en skuffelse, men der er også nogle aspekter, som trods alt er positive. Flere aktieanalytikere har påpeget, at Pandora var nødt til at kigge på strategien med åbning af nye butikker og opkøb af franchise-butikker. Strategien ændres, så Pandora nu har en lidt mere defensiv tilgang til det, siger Martin Munk.

- Pandora har også været nævnt som et muligt opkøbsemne, og det kan stadig være aktuelt. Der er mange ting, som kapitalfonde kan tage fat på, og aktien er ikke dyrt prisfastsat. Det lægger nok stadig hånden under aktien, fortsætter han.

Kort efter børsåbningen dykkede aktien op mod 10 pct., men ved middagstid ligger Pandoras aktie 3,2 pct. lavere i 376,60 kr.

KONKURRENT-FUSION UDSKUDT

William Demant Holding har tirsdag præsenteret en periodemeddelelse for andet halvår frem til tirsdag, som viste, at selskabet voksede bredt og mere end markedet. Aktien falder 5 pct. til 213,80 kr., og ifølge Jyske Bank er det lidt en overreaktion.

- Det er en hård reaktion på regnskabet, som kom stort set ind, som vi havde forventet. Vi havde ventet tegn på afmatning i væksten, men selskabet fastholder forventningerne til hele året, og investeringscasen er intakt. Derfor har vi stadig en købsanbefaling på William, siger Martin Munk.

Det er tirsdag også kommet frem, at konkurrenten Widex har måtte udskyde sin stort planlagte fusion med EQT-ejede Sivantos. Ifølge branchemediet Medwatch har parterne trukket den fælles ansøgning til EU-Kommissionen, men det er stadig intentionen at fusionere, lyder det.

VESTAS OG TRYG I TOPPEN

Vestas-aktien er i god gænge tirsdag, hvor den stiger med 3,6 pct. til 419 kr. Konkurrenten Siemens Gamesa er tirsdag morgen kommet med et regnskab, hvori forventningerne til resultatet blev slået.

- Rigtig mange investorer kigger på vindindustrien med stor skepsis i øjeblikket, og der må man bare sige, at Siemens Gamesa viser, at der – for de stærke spillere – er masser af muligheder for at tjene penge i industrien, siger Jacob Pedersen, der er aktieanalytiker hos Sydbank, til Ritzau Finans.

Tryg fik mandag efter børslukketid godkendt sit køb af konkurrenten Alka af de relevante myndigheder. Det skete dog med tilsagn, som løber op i 20 mio. kr. hvert år de næste fem år. Aktien stiger med 3 pct. til 162,40 kr.

FLERE REGNSKABER UDEN FOR C25

Blandt sidepapirerne er modekoncernen IC Group tirsdag kommet med regnskab. Det viste et fald i omsætningen til 379 mio. kr. fra 464 mio. kr. samme kvartal året før. I mellemtiden har selskabet dog frasolgt brandet Peak Performance. Aktien falder med 0,9 pct. til 52,50 kr.

Netcompany er også kommet med regnskab, hvori forventningerne til årets resultat blev opjusteret. Selskabet ser nu en vækst i omsætningen på 42-44 pct. mod tidligere i toppen af 37-42 pct. Netcompany-aktien stiger 4,3 pct. til 241 kr.

Der er også kommet tal fra Parken, der allerede for lidt over en uge siden opjusterede forventningerne til helåret. Aktien falder 0,3 pct. til 77 kr.

Læs også
Top job