Aktier

Europa/aktier: Siemens Gamea stryger til tops i rødt marked

Der er store bevægelser på selskabsniveau på det europæiske aktiemarked tirsdag ved middagstid, hvor stemningen generelt er negativ, mens investorerne afventer nyt fra midtvejsvalget i USA.

Ved middagstid ligger det brede fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks 0,3 pct. højere. FTSE 100-indekset i London taber 0,7 pct., CAC 40-indekset i Paris går 0,3 pct. tilbage, og DAX-indekset i Frankfurt falder 0,2 pct.

Zalando-aktien er på udsalg på børsen i Frankfurt, da den tyske internetbaserede tøjsælger dratter med 8,8 pct. efter et skuffende regnskab for tredje kvartal.

Regnskabet viser, at Zalando øgede salget i juli, august og september, men samtidig tabte selskabet millioner på bundlinjen som følge af en sløv start på sæsonen og højere omkostninger.

I tredje kvartal øgede Zalando sin omsætning med 11,7 pct. til 1,2 mia. euro. Driftsresultatet - resultatet før udgifter til renter og skat - faldt dog til et underskud på 38,9 mio. euro.

I den modsatte ende af indekset har Siemens Gamesas aktie placeret sig med en stigning på 11,7 pct. Den tysk-spanske vindmølleproducent offentliggjorde forud for børsåbningen et regnskab for det skæve regnskabsår 2017/18, og her skuffede omsætningen, mens indtjeningen overgik analytikernes forventninger.

Derudover præsterede Siemens Gamesa et stort løft i ordreindgangen på 9 pct. til 11,87 mia. euro drevet af en vækst på 30 pct. onshore. Ordrebogen er dermed vokset 10 pct. til 22,8 mia. euro, og 80 pct. af regnskabsåret 2018/19 er dækket ind.

Det har også været med til at sende aktien i Vestas op med 5,3 pct. på børsen i København tirsdag, forud for at den danske vindmølleproducent offentliggør sit regnskab for tredje kvartal onsdag morgen.

- Rigtig mange investorer kigger på vindindustrien med stor skepsis i øjeblikket, og der må man bare sige, at Siemens Gamesa viser, at der – for de stærke spillere – er masser af muligheder for at tjene penge i industrien, vurderer Jacob Pedersen, der er aktieanalysechef hos Sydbank.

I den mindre sjove ende af det fælleseuropæiske indeks har danske William Demant Holding også placeret sig med et fald på 5,4 pct., efter at høreapparatkoncernen præsenterede sit regnskab for tredje kvartal tirsdag morgen.

Læs også
Top job