Aktier

Aktier/åbning: ISS og Vestas topper i stærk start for C25

ISS og Vestas har fra åbningen på det danske aktiemarked torsdag lagt sig i spidsen af en stærkt stigende C25-indeks, der efter et kvarters handel ligger 1,5 pct. højere i 1071,54.

Næsten alle aktier i indekset stiger efter positive markeder i USA onsdag aften efter det amerikanske midtvejsvalg. Blandt sidepapirerne ligger Matas markant højere efter en opjustering, mens Netcompany falder efter en storaktionærs aktiesalg med stor rabat.

Servicekoncernen ISS overraskede positivt med den organiske vækst i sit regnskab for tredje kvartal, hvilket bliver belønnet med et kursplus fra åbningen på 5,6 pct. til 228,40 kr.

Den organiske vækst opgøres i kvartalet til 3,4 pct., efter at den i samme periode året før lød på 2,3 pct. Analytikerne havde ventet en vækst på 2,8 pct. ifølge estimater indsamlet af ISS selv.

Vestas fortsætter endvidere de positive takter efter onsdagens regnskab, hvor der særligt var fokus på prisudviklingen og ledelsens positive betragtninger omkring 2019.

Goldman Sachs har siden løftet kursmålet for Vestas-aktien med næsten 10 pct. fra 510 kr. til 560 kr., fremgår af data fra Bloomberg News.

Vestas' aktie steg med 7,6 pct. onsdag i kølvandet af regnskabet, og torsdag stiger den yderligere 4,8 pct. til 483,90 kr.

Mærsk B ligger også godt i C25-feltet med en stigning på 2,3 pct. til 8700 kr.

Uden for eliteindekset falder Netcompany med 6,8 pct. til 221,40 kr., efter at det er kommet frem, at kapitalfonden FSN Capital Partners, der er den største aktionær i Netcompany, vil sælge 7,15 mio. aktier i it-selskabet, og at de vil blive udbudt til 220 kr. per styk.

Matas opjusterede i sit halvårsregnskab forventningerne til driftsindtjeningen for hele året, og selskabets aktie løftes torsdag med hele 7,9 pct. til 73,90 kr.

Scandinavian Tobacco Group (STG) fastholder i sit regnskab forventningerne til 2018 om en flad til svagt positiv organisk omsætningsvækst og en organisk vækst i det justerede driftsresultat før af- og nedskrivninger (EBITDA) på mindst 3 pct.

I den indledende handel stiger aktien 1,4 pct. til 99,30 kr.

Skjern Bank ændrede i sit regnskab heller ikke helårsforventningerne, og det samme gælder Chemometec, hvis regnskab dækker første kvartal af 2018/19.

Skjern Banks aktie er endnu ikke handlet, mens Chemometec stiger 6,9 pct. til 64,80 kr.

G4S retter sig 1,1 pct. til 15,85 kr. efter et kursfald på 14,9 pct. onsdag, da sikringskoncernen skuffede med indholdet i sin handelsopdatering.

Både den organiske vækst og indtjeningsmeldingerne skuffede, og flere finanshuse har siden skåret kraftigt i deres indtjeningsestimater - med reducerede kursmål og anbefalinger til følge.

Der er også analysenyt om Lundbeck, som Morningstar har valgt at hæve til "hold" fra "sælg". Kursmålet er uændret 290 kr., skriver Bloomberg News.

Svenske SEB har desuden løftet anbefalingen af medicinalselskabets aktie til "køb" fra "hold".

Aktien ligger 0,1 pct. højere i 290,10 kr.

Senere torsdag kommer der regnskaber fra DLH, Fynske Bank, Højgaard Holding og Monberg & Thorsen. De to sidstnævnte ejer sammen entreprenørselskabet MT Højgaard.

Læs også
Top job