Aktier

Torsdagens aktier: GN- og Genmab-glimmer blegnede

Inspirationen fra de forholdsvis positive regnskaber fra GN og Genmab blev hen over torsdagens handel overdøvet af europæiske uro efter endnu en krise i den britiske brexit-føljeton.

Under relativ begrænset handel krøb den negative røde farve op gennem eliteindekset, som lukkede i 1028,78 eller med et fald på 1,9 pct.

Kun en enkelt aktiesluttede i plus. Det var Carlsberg, som lukkede med en stigning på 0,4 pct. til 735 kr. uden selskabsspecifikke nyheder.

- Det er en defensiv aktie, og det kan måske forklare stigningen. Men så skulle ISS og Chr. Hansen jo også stige. Så det kan lige så godt bare være tilfældigheder, mener afdelingsdirektør i Sydbank Ole Kjær Jensen, som ser tilbage på en handelsdag, der i det hele taget var præget af tilfældigheder i skyggen af den britiske brexit-uro.

- Der er jo gået brexit i tingene. Usikkerheden er blomstret op igen i fuldt flor. Og da brexit-ministeren forlod skuden ved 10-tiden, så begyndte markederne for alvor at falde. Investorerne flygtede ud af aktier og over i obligationsmarkedet og sikker havn.

Fire britiske ministre har meldt sig ud af regeringen i protest mod den brexit-aftalen, premierminister Theresa May har forhandlet hjem. Det er Shailesh Vara, som er britisk viceminister for Nordirland, brexit -ministeren, Dominic Raab, beskæftigelsesminister Esther McVey og senest viceminister Suella Braverman, der har meldt fra. Især Dominic Raabs sendte chokbølger ud over de europæiske finansmarkeder.

Genmab kom med regnskabstal for sit tredje kvartal onsdag eftermiddag efter dansk børslukketid. Biotekselskabet kunne berette om en stigning i omsætningen til 598,6 mio. kr. fra 323,4 mio. kr. og et overskud på 179,2 mio. kr. mod et minus på 5,7 mio. kr. i samme kvartal sidste år. Forventningerne blev fastholdt, herunder forventningerne til salget af kræftmidlet Darzalex. Og det var måske det vigtigste i element i regnskabet.

Aktien indledte handelsdagen i C25-toppen med lukkede under midten med et tab på 2,1 pct. til 904,40 pct.

GN leverede regnskab torsdag før børsåbning. Hearing-delen var som ventet, mens Audio-delen var bedre end konsensus,

GN fik i kvartalet en omsætning på 2560 mio. kr. og et driftsresultat (EBITA) på 462 mio. kr. Til sammenligning ventede analytikerne en omsætning på 2519 mio. kr. og et driftsresultat (EBITA) på 448 mio. kr. ifølge estimater indsamlet af selskabet selv.

Men aktien faldt 3,6 pct. til 256,90 kr. i torsdagens sure marked og sluttde tæt på bunden af C25.

Nederst i C25 flokkedes i løbet af dagen de tre C25-banker, Danske Bank, Jyske Bank og Nordea, og Danske Bank blev der til det sidste med fald på 3,5 pct. til 139,15 kr.

- Bankerne ligger tungt i Europa. Men det er uklart hvorfor, at Danske Bank skal falde så meget, som den gør, konstaterer Ole Kjær Jensen.

- Men der er pæn omsætning i Danske Bank, fortsætter han.

Nordea faldt 1,4 pct. til 59,53 kr. og Jyske Bank faldt 2,0 pct. til 265,50 kr.

For Nordea kan en del af forklaringen være, at banken ifølge Børsen var involveret i spekulative aktiehandler for at få udbetalt udbytterefusion i Schweiz ikke bare i 2006 og 2007, men også i 2008.

Uden for det danske eliteindeks var der torsdag begejstring for biotekselskabet Veloxis, der også kom med regnskab sent onsdag. I tredje kvartal blev omsætningen næsten fordoblet - til 10,6 mio. dollar fra 5,9 mio. dollar samme periode sidste år - mens forventningerne blev fastholdt. Aktien steg torsdag 1,0 pct. til 1,48 kr.

Også Alm. Brand og Santa Fe havde åbnet bøgerne.

Alm. Brand opjusterede sine forventninger til et overskud før skat på 700-750 mio. kr. mod tidligere 600-700 mio. kr. Men opjustering fra netop Alm. Brand er efterhånden forventelig, og aktien tabte 4,5 pct. til 54,80 kr.

Flytteserviceselskabet Santa Fe måtte omvendt nedjustere forventningerne til et nettotab på omkring 2 mio. euro mod tidligere en nettoindtægt på omkring 5 mio. euro. Aktien blev straffet med et fald på 9,1 pct. til 15,45 pct.

Torm faldt 3,1 pct. til 41,85 kr. efter sit regnskab for tredje kvartal. Omsætningen faldt i kvartalet til 140,4 mio. dollar fra 155,8 mio. dollar i samme periode året før, mens underskuddet voksede til 24,9 mio. dollar fra 4,2 mio. dollar i samme periode året før.

Zealands regnskab bar præg af salget af royalties for 1,3 mia. kr. i september. Det sikrede selskabet et kvartalsoverskud, men aktien faldt 1,1 pct. til 81,50 kr.

Og uden forklaring faldt Nilfisk 9,5 pct. til 252,50 pct. efter onsdagens fald på 4,5 pct. efter offentliggørelsen af regnskab.

/ritzau/FINANS

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.