Aktier

Europa/aktier: Deutsche Bank i laveste niveau nogensinde

De europæiske aktiebørser rettede sig en smule frem mod børslukketid fredag, men hovedparten af de store indeks endte dog alligevel i minus.

Fra dagens start havde skuffende nøgletal fra Kina været med til at presse markedet tilbage, og mange valgte også at forholde sig afventende forud for G20-møde i Argentina.

For det paneuropæiske Stoxx 600-indeks sluttede dagen i et fald på cirka 0,2 pct. op til weekendens begivenheder, hvor fokus er på handelskonflikten mellem USA og Kina, som kan blive afgørende for, om investorerne får det ofte sete julerally i december.

- Der er kun to personer i verden, der kan udløse et julerally, Trump og Xi, og det ser jeg ikke ske, siger Peter Garnry, som er strategichef hos Saxo Bank i København, til Reuters.

Han sætter sandsynligheden for en ikke-aftale mellem Trump og Xi til 60-65 pct.

De officielle PMI-tal fra Kina viste fredag morgen et fald til det laveste niveau siden midten af 2016, men holdt sig dog over det psykologiske vigtige 50-niveau.

Bilproducenterne, som generelt er stærkt eksponeret mod Kina, faldt som sektor 1 pct. Daimler endte 1,9 pct. lavere, Volkswagen faldt 0,8 pct. og Peugeot med 0,4 pct.

Mineaktierne, som er meget afhængige af væksten i Kina, faldt som sektor desuden 1,5 pct.

Selskabsspecifikt var fortsat fokus på storbanken Deutsche Bank efter en ransagning i banken i en sag vedrørende hvidvask. Aktien nåede alletiders lave niveau efter et fald på 2,9 pct. til 8,063 euro.

Læs også
Top job