Aktier

Europa/aktier: Manglende detaljer om handelsaftale giver røde markeder

De positive vinde fra mandag er tirsdag forsvundet fra de europæiske aktiemarkeder, hvor det danske er en undtagelse til reglen.

Blandt de største ledende indeks i Europa er det nemlig den røde farve, der er dominerende tirsdag, efter at mandagens humør blev løftet af våbenhvilen i toldkrigen mellem USA og Kina.

De to lande har foreløbig indført en 90 dage lang pause i handelskrigen, men usikkerheden lurer ifølge flere økonomer fortsat, og derfor trækker investorerne tirsdag nogle af stikkene hjem igen.

- Den indledende lettelse ville aldrig holde ved. Investorerne har brug for flere detaljer, hvis risikovilligheden skal overleve. Indtil nu er de detaljer ikke kommet, og investorerne har flere spørgsmål end svar, siger Jasper Lawler, der er analysechef hos London Capital Group, til Reuters.

FTSE 100-indekset i London falder med 0,5 pct., og det samme gør sig gældende for CAC 40-indekset i Paris, mens det tyske DAX-indeks bakker 0,6 pct. Det brede Stoxx 600-indeks falder samtidig med 0,3 pct. oven på stigningen på 1 pct. mandag.

Under sidstnævnte indeks går nedturen hårdest ud over bilaktierne, der også er en sektor, som har været hårdt påvirket af netop handelskrigens forhøjede toldsatser.

Tirsdag skubbes der yderligere til aktierne, idet amerikanske Jefferies har sænket sin anbefaling af sektoren. Gruppen af bilaktier og komponentproducenter falder med 2 pct.

Flere af luftfartsaktierne er desuden også i modvind i lyset af fortsat kraftigt stigende oliepriser.

Det betyder en større brændstofregninger til luftfartsselskaberne, og tirsdag rammer det blandt andet Air France-KLM og Lufthansa, der falder med henholdsvis 4,7 pct. og 4,2 pct.

Læs også
Top job