Aktier

Store kursfald på det amerikanske aktiemarked

De amerikanske aktier fortsætter faldende tirsdag, mens de bliver dybere og dybere. Kl. 13:40, amerikansk østkysttid, er S&P 500-indekset nede med mere end 3,0 pct.

Foto: Richard Drew

Det er næsten alle sektorer i S&P 500-indekset som er minus. Kun den defensive forsyningssektor tilbyder sikker havn og stiger med 0,8 pct.

Det samme gælder Dow Jones-indekset, mens Nasdaq er i minus med mere end 3,5 pct.

Derimod er det finansaktierne, som falder markant med 4,5 pct. Et kraftigt dyk i den tiårige amerikanske rente på 7 basispoint er skidt nyt for bankernes kerneforretning, indtjeningen på rentemarginale, forskellen mellem renten på ind- og udlån.

Industriaktierne mister også 4,1 pct., mens it-aktierne, som udgør omkring 20 pct. af indeksets markedsværdi, mister 3,4 pct. Cyklisk forbrug dratter samtidig 3,6 pct.

- Dagens bevægelser føles som om, markedet er en svigtet elsker. Det havde troet, af en eller anden grund, at der var sket fremskridt ved G20-mødet, men det bliver nu mere grumset. markedet føler, at der er blevet løjet over for det, siger Michael Antonelli, direktør i Robert W. Baird & co., til Bloomberg News.

Læs også
Top job