Aktier

Europa/aktier: Kun London undgår den brede børsnedtur

Der er fald til stort set alle større indeks på de europæiske aktiemarkeder mandag. Investorerne har fået kolde fødder, efter at nøgletal fra verdens store økonomier tyder på en vækstopbremsning, mens Kina og USA's handelskrig heller ikke løfter børstemperaturen.

Det brede Stoxx 600-indeks falder 0,8 pct., og der er dyk i størrelsesordenen 0,6 til 0,8 pct. i Frankfurt, Paris og Madrid.

- Endnu en dag, endnu en årsag til at sælge risiko. Aktiemarkederne er i en verden af smerte, mens alle leder efter et glimt af håb, siger handelschef Stephen Innes fra Oanda til Reuters.

Til gengæld løftes det britiske FTSE-indeks med 0,3 pct. Tirsdagens planlagte afstemning om brexit-aftalen mellem Storbritannien og EU bliver ifølge flere medier udskudt, og det øger nervøsiteten omkring den britiske skilsmisse fra unionen. Det svækker pundet gevaldigt, hvilket omvendt gør de britiske aktier billigere at købe fra udlandet og løfter kurserne.

London-noterede aktier som Randgold, Imperial Brands, Astrazeneca og British American Tobacco lægger sig således også i toppen af Stoxx 600 med løft på mellem 2 og 3,5 pct.

Allerbedst går det dog for tyske Fresenius, som har fået lov til at stoppe et opkøbsforsøg på amerikanske Akorn. Aktien stiger 4,7 pct.

Nederst i Stoxx 600 finder man flere olieselskaber, som går i modsat retning efter fredagens stigninger, der blev udløst af Opecs aftale om produktionsnedskæringer. Lundin Petroleum falder 5,3 pct., og Aker BP bakker 5,0 pct., efter at begge fredag steg 6,5 pct.

Læs også
Top job