Aktier

Aktier/åbning: Trio med Ambu i spidsen trækker C25 i grønt

De danske aktier følger tirsdag morgen op på den markante vending, der skyllede ind over Wall Street mandag.

Fra start stiger C25-indekset pænt med blandt andet Ambu, Lundbeck og ISS i hovedroller, mens også Danske Bank er i positivt fokus efter et frasalg af de svenske pensionsaktiviteter.

Generelt er der ellers stadig usikkerhed som følge af handelskonflikten mellem USA og Kina og den udsatte afstemning om brexit-aftalen i det britiske parlament.

Markedet er dog præget af den markante vending på det amerikanske marked mandag, hvor usikkerheden for en stund blev afløst af optimisme.

Måler man på S&P 500-indekset, steg det amerikanske marked med 1,5 pct. efter dansk lukketid, og i Europa giver det også grønne aftryk tirsdag morgen. Herhjemme stiger C25-indekset efter godt knap et kvarters handel med 0,7 pct. til 1033,28.

Danske Bank har indgået en aftale om at sælge sine pensionsaktiviteter i Danica i Sverige for samlet 1,9 mia. kr.

Køberen er konsortium bestående af kapitalfonden Polaris og den tyske kapitalfond Acathia, og salget får ingen resultatpåvirkning i indeværende år, oplyser Danske Bank.

Handlen er nemlig fortsat betinget af en velsignelse fra konkurrencemyndighederne, og der ventes en endelig godkendelse i første halvår næste år.

Danske Bank-aktien stiger med 0,1 pct. til 137,45 kr.

ISS fik kursstryg mandag, efter at selskabet løftede sløret for en ny strategi, der indebærer frasalg af aktiviteter og kunder i 13 forskellige lande for at fokusere på markeder med mulighed for vækst.

Siden da har Nordea løftet sin anbefaling af serviceaktien til "køb" fra "hold", mens kursmålet fastsættes til 215 kr., fremgår det af data fra Bloomberg News.

ISS-aktien stiger med 1,9 pct. til 189 kr. fra start tirsdag.

Selvsamme Nordea har også løftet anbefalingen af medicinalselskabet Lundbeck til "hold" fra "sælg".

Medicinalaktien stiger med 3,2 pct. til 275,20 kr.

Allerøverst er Ambu, efter at de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, har luftet udtalelser om øget smittefare ved genbrugsprodukter i kategorien duodenum-skoper, der bruges til at undersøge blandt andet bugspytkirtlen.

Det kan være godt nyt for det danske selskab, der excellerer i produktion og salg af engangsskoper.

Ambu, der er i færd med at udvikle et engangskop til den type undersøgelser, stiger med 4,2 pct. til 142,60 kr.

Blandt sidepapirerne byder tirsdagen på det formentlig sidste regnskab fra Egetæpper som børsnoteret selskab, når der gøres status for første halvår 2018/19.

Inden regnskabet ventes der en omsætning på 1225 mio. kr. i hele regnskabsåret, hvor driftsmarginen (EBIT) samtidig ventes at ramme 7,5 pct.

Egetæpper er startet uændret i 220 kr. tirsdag. Det er præcis den pris, som selskabet er på vej til at blive solgt til. Køberen er Mads Eg Damgaards Familiefond, og tilbudsperioden løber frem til den 17. december.

Fodboldklubben AaB har i øvrigt givet Jacob Friis en permanent kontrakt som træner for klubben frem til udgangen af indeværende sæson.

Jacob Friis overtog roret midlertidigt, da AaB i slutningen af november valgte af fyre Morten Wieghorst.

AaB-aktien stiger med 3 pct. til 119,50 i tirsdagens tidlige handel efter et fald på 4,1 pct. mandag.

Læs også
Top job