Aktier

USA/åbning: Stærk start med gode bidrag fra bilproducenterne

Der er pæne stigninger på det amerikanske aktiemarked fra åbningen tirsdag, hvor bilaktierne ligger lunt i svinget efter skriverier om, at Kina overvejer at sænke toldsatserne på biler importeret fra USA. Efter få minutters handel ligger det brede S&P 500-indeks 1,3 pct. højere, Dow Jones stiger 1,4 pct., og Nasdaq-indekset løftes 1,3 pct. 

Tidligere på dagen havde de amerikanske aktiefutures ellers ligget lavere, men siden var et par positive nyheder på handelsfronten med til at indgyde optimisme på markedet.

Før det første har det været fremme, at Kina og USA har diskuteret en tidsplan for nye handelsdrøftelser. Det er blevet fulgt op med skriverierne om, at kineserne kan være på vej til at skære i toldsatsen på amerikanske biler fra 40 pct. til 15 pct.

Planerne skulle dog ikke være helt fastlagte endnu, skriver Bloomberg News, som ikke har kunnet få en kommentar fra de kinesiske myndigheder.

Tolden blev sat op i juli som led i den løbende handelskrig mellem USA og Kina. Men ifølge USA's præsident, Donald Trump, blev de to parter enige om reduktionen ved det nylige G20-topmøde i Buenos Aires.

Blandt de amerikanske bilaktier stiger GM fra start med 3,4 pct., Ford ligger 2,8 pct. højere og Tesla stiger 1,2 pct. I Dow Jones-indekset topper industrigiganten Dowdupont med en stigning på 2,9 pct. efterfulgt af Nike og Intel med plusser på henholdsvis 2,6 og 2,5 pct.

Endnu mere fart er der imidlertid på aktien i skokæden DSW, som forud for åbningen opjusterede forventningerne til hele året. Det skete i et regnskab for tredje kvartal, hvor omsætningen voksede 17,2 pct., og det sammenlignelige salg viste en vækst på 7,3 pct.

For hele året venter DSW nu en salgsvækst på 12-14 pct. mod en tidligere forventning om en fremgang på 6-9 pct. Aktien stiger fra start 10 pct.

Efter børslukketid kommer der regnskaber fra American Eagle og Dave & Busters.

Læs også
Top job