Aktier

Europa/aktier: Bilaktier skød i vejret på opløftende handelsmeldinger

Bilaktierne spillede en hovedrolle på det europæiske aktiemarked tirsdag, efter forlydender om at Kina skal behandle et forslag om at sænke toldsatsen på amerikansk producerede biller.

I forvejen var stemningen positiv, efter at Kina og USA skulle have puslet med planer om nye drøftelser i handelskonflikten. Det gav allerede plusser fra åbningen tirsdag morgen, men stigningerne tiltog i løbet af dagen.

Ud over bilaktierne skilte også mineselskaberne sig positivt ud i det paneuropæiske Stoxx 600-indeks, som endte dagen omkring 1,8 pct. højere.

På børsen i Frankfurt var bilkæmperne Volkswagen og Daimler med i førerfeltet med stigninger på omkring 3 pct., mens det på børsen i London først og fremmest var mineaktierne, der førte an.

Anglo American toppede i det britiske indeks med en stigning på over 5 pct., efter at mineselskabet løftede sløret for sine produktionsforventninger til næste år, herunder til omkostningsniveauet.

Produktionsmålet var 2 pct. højere end ventet og omkostningerne 5 pct. lavere, hvilket investorerne reagerer på ved at handle aktien op med 4,3 pct. Dermed overgik Anglo American stigningen i FTSE 350 Mining-indekset på 3,6 pct.

Med i toppen af det britiske eliteindeks lå også reklamevirksomheden WPP med et plus på 4,9 pct. efter annoncering af nye strategiske planer, der omfatter afvikling af 2500 stillinger.

I Italien var kabelproducenten Prysmian en af de bedst præsterende aktier med en stigning på 6,3 pct. Aktien, som mandag faldt til det laveste niveau siden januar 2015, nød godt af nyheden om, at selskabets topchef havde købt en stor portion aktier.

Læs også
Top job