Aktier

Aktier i Asien: Svage kinesiske data giver kursfald i hele regionen

De asiatiske aktiemarkeder har igen vendt snuden nedad, efter de kinesiske myndigheder rapporterede et sæt svage økonomiske data for detailsalg og industriproduktion. Det har fået bekymringerne for en kraftig afmatning i verdens næststørste økonomi til at blusse op igen, og efterlader investorerne i en tilstand af frygt for den bredere effekt af den stadig uløste kinesisk-amerikanske handelsstrid.

- Markederne havde forudset en langsommere vækst i produktionen på grund af handelsstriden. Men detailsalget viser, at forbruget måske ikke er stærkt nok til at understøtte den eksterne sektor, siger investeringsstrateg Francis Tan fra UOB Private Bank i Singapore til AP.

MSCI's bredeste indeks for Asien-Stillehavets aktier uden for Japan falder 1,4 pct.

I Tokyo er har den negative indstilling overtaget. Den japanske centralbanks kvartalsvise Tankan rapport viste godt nok fine takter for fjerde kvartal, men det tegnedes samtidig et bekymrende billede med markante fald i den forventede ordreindgang.

Nikkei-indekset falder 1,7 pct., og det brede Topix-indeks dropper 1,2 pct.

Investorerne i Kina er også negative. Shanghai Composite-indekset ligger med et minus på 0,6 pct., mens CSI 300-indekset viger 0,9 pct.

Hongkongs Hang Seng-indeks dropper 1,4 pct.

Futures for de store amerikanske aktieindeks ligger med fald på 0,6-0,8 pct.

Indeksværdi klokken 05.35.

Læs også
Top job