Aktier

Aktier/middag: Novo og Lundbeck trækker op i rødt C25

Novo Nordisk og Lundbeck trækkes op af analysenyt fredag ved middagstid, hvor de to medicinalaktier er nogle af de få lyspunkter i et generelt rødt eliteindeks.

Det danske C25-indeks ligger til et fald på 0,7 pct. til 1043,54, og det kommer efter en ellers positiv dag torsdag, hvor indekset steg 0,9 pct.

- Den negative stemning kommer lidt på bagkant af nogle egentligt fine dage. Hvad der helt præcist trigger markedet, er svært at sige præcist.

- Der er stadig nervøsitet i markedet, og den er stort set uforandret, da vi ikke er kommet på plads med nogen af de store geopolitiske spørgsmål. Vi så også nogle negative nøgletal for Kina i nat, som sendte Asien pænt ned, siger Nikolaj Holmsgaard, der er børsmægler hos ABG Sundal Collier, til Ritzau Finans.

Novo Nordisk har fået genoptaget dækning af Morgan Stanley med "ligevægt" og et kursmål på 332 kr., fremgår det af en analyse. Aktien stiger 0,8 pct. til 307,25 kr.

Lundbeck er desuden blevet hævet til "overvægt" fra "ligevægt" af Barclays, fremgår det af data fra Bloomberg News. Kursmålet på 335 kr. fastholdes, og det er mere end 18 pct. højere end den aktuelle kurs.

Også Bank of America Merrill Lynch har været ude at revurdere Lundbeck, fremgår det af Reuters, men banken har skåret 30 kr. af kursmålet til 270 kr.

Lundbecks aktie stiger 1,1 pct. til 286,70 kr. fredag.

ISS sniger sig også op på et plus på 0,3 pct. til 189,70 kr. Servicegiganten meddelte torsdag efter børslukketid om en forlænget kontrakt med schweiziske UBS. Aftalen er forlænget og udvidet med syv år, så den nu løber indtil 2025. Aftalen træder i kraft 1. januar 2019.

- Det bliver taget fint op af markedet, og det ligger godt i tråd med det strategiskifte, de præsenterede forleden, siger Nikolaj Holmsgaard.

ISS kom med en strategiopdatering i begyndelsen af ugen, hvoraf det fremgik, at koncernen vil satse på de såkaldte key account-kunder.

I den anden ende af indekset har Mærsks aktier placeret sig med fald på 2,6 pct. til 8764 kr. for B-aktien. Ifølge ABG kan en del af den negative stemning om transportkoncernens aktier skyldes handelskrigen og et fald i spotraterne i denne uge.

Raterne fortsatte nemlig nedturen ifølge den seneste opgørelse af Shanghai Containerized Freight Index (SCFI), hvor indekset faldt med 1,5 pct. til 848,65.

Mærsk får selskab i bunden af Genmab, der har annonceret, at det får 2 mio. dollar fra sin partner Janssen, i forbindelse med at der er indsendt tillægsansøgning om markedsføringstilladelse til kræftmidlet Darzalex som førstebehandling af knoglemarvskræft i Japan.

Ansøgningen gælder i kombination med kræftmidlet Velcade, kemoterapiformen Melphalan og binyrebarkhormonet Prednison.

Det er dog ikke noget, der får investorerne til at klappe i hænderne af begejstring, og aktien falder med 2,1 pct. til 1045,50 kr. fredag.

- Selvfølgelig er det fint, at de indsender ansøgningen på det japanske marked, og 2 mio. dollar er i og for sig også fint, men det er ikke noget, der rykker ved det store billede. Det burde heller ikke sende aktien op. Det er en af de aktier, der er utroligt volatil fra dag til dag, siger ABG Sundal Colliers børsmægler.

Også Pandora får lidt opmærksomhed efter en tur i kurskarrusellen i denne uge med et fald på 11,5 pct. onsdag og et plus torsdag på 1,8 pct. Fredag falder aktien igen med 1,2 pct. til 297,90 kr.

Det store fald onsdag kom, efter at Carnegie vurderede, at Pandora får et svært 2019 og har et svagt salgsvolumen.

Der er også nyt fra Carlsberg, men aktien ligger helt uændret i 722,20 kr. ved middagstid. Sammen med indiske United Breweries har Carlsberg valgt at samarbejde med de indiske myndigheder i en sag, hvor mulige og ulovlige prisaftaler på øl undersøges, skriver Reuters.

/ritzau/FINANS

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.