Aktier

Europa/aktier: Tysk selskab sprang til vejrs efter opkøbsrygter

De europæiske markeder blinkede rødt fredag, hvor svage kinesiske nøgletal var med til at tynge aktierne i europæiske chipproducenter.

I London dykkede det toneangivende FTSE 100-indeks 0,7 pct., mens det tyske DAX-indeks faldt 0,7 pct., og CAC 40-indekset i Paris gik 1,1 pct. tilbage. Det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks faldt 0,7 pct.

Flere chipproducenter blev ramt af blandt andet svage nøgletal for detailsalget og industriproduktionen i Kina, da de skuffende tal skabte nervøsitet for en fortsat afmatning i den kinesiske økonomi.

Ams faldt 8,1 pct., mens Siltronic og Infineon dykkede 1,3 pct.

Dagens europæiske højdespringer var den tyske udbyder af systemplatforme Scout24, som kan være på vej til at blive købt af børsen for igen at blive kapitalfondsejet.

Oplysningerne stammede fra Financial Times, som mener, at en transaktion kan ske for et beløb på mere end 5 mia. euro (37 mia. kr.). Ifølge finansavisens oplysninger har det München-baserede firma, der blandt andet driver internetsiderne ImmobilienScout24 og AutoScout24, i flere uger arbejdet med rådgivere efter at have modtaget interesse fra kapitalfonde.

Aktien steg 14,3 pct.

Det franske luksusbrand LVMH, der blandt andet har tasker fra Louis Vuitton og Dom Pérignon-champagne på hylderne, fik også opmærksomhed fredag. Selskabet har nemlig købt hotelkæden Belmond Ltd. for 2,6 mia. dollar (17,2 mia. kr.).

Franskmændene betaler 25 dollar per aktie kontant for den London-baserede hotelkæde, og det er 42 pct. over den kurs, Belmond-aktien sluttede i torsdag på børsen i USA.

Fredag faldt aktien i LVMH 1,8 pct. på børsen i Paris.

Læs også
Top job