Aktier

Aktier i Asien: Negativ start vendt til mindre stigninger

De asiatiske aktiemarkeder startede i negativt territorium mandag morgen, men i løbet af den asiatiske handelsdag er stemningen vendt til det lidt mere positive, omend den underliggende holdning stadig er præget af uklarhed om de kommende dages pengepolitiske møde i den amerikansk centralbanks rentekomité, FOMC.

- Det "julerally", som man havde håbet på, har vist sig at være frustrerende flygtigt, og nu vil markederne være glade for - eller desperate efter - en mere afslappet linje fra FOMC. Markeder klynger sig til et strå af håb om, at der vil være en væsentlig reduktion af "strammer-retorikken," siger analytiker Vishnu Varathan fra Mizuho Bank i Tokyo til AP.

I Japan fik indledende kursfald investorerne til at gå på tilbudsjagt.

- Det japanske marked indregner negative nyheder på forhånd. Markedet synes at fordøje bekymringer om global vækst, og nogle af disse bekymringer er blevet indregnet i markedet nu, siger investeringschef Toru Ibayashi fra UBS Securities Japan ifølge Reuters.

Nikkei-indekset sendes op med 0,7 pct., mens det brede Topix-indeks øger 0,2 pct.

Investorerne i Kina er noget mere tilbageholdende. Shanghai Composite er så godt som uændret, mens CSI 300-indekset ligger med et minus på 0,4 pct., og Hongkongs Hang Seng-indeks øger 0,1 pct.

Blandt de øvrige markeder lukker Taiwans Taiex-indeks med et plus på 0,1 pct., Kospi-indekset i Seoul stiger 0,2 pct., og Singapores Strait Times-indeks øger 1,0 pct.

Sydneys ASX-indeks lukkede med et plus på 1,0 pct.

Futures for de store amerikanske aktieindeks ligger med stigninger på 0,3-0,4 pct.

Indeksværdi klokken 06.15.

Læs også
Top job