Aktier

USA/åbning: Negativ start og ny nedtur for Johnson & Johnson

Fald i aktier som Johnson & Johnson og Goldman Sachs på henholdsvis 3 og 2 pct. bidrager mandag til en negativ åbning i det amerikanske Dow Jones-indeks, som efter små fem minutters handel ligger 0,8 pct. lavere.

For Johnson & Johnson er det en videreførelse af nedturen fra fredag, da nyhedsbureauet Reuters skrev, at medicinalkæmpen i årtier vidste, at der i nogle tilfælde var asbest i selskabets babypudder.

Johnson & Johnson har kæmpet med omkring 6000 sager, hvori det påstås, at blandt andet selskabets babypudder har været skyld i kræft i æggestokken, og i juli blev medicinalgiganten dømt til at betale 4,7 mia. dollar i erstatning til 22 kvinder og deres familier.

Det brede S&P 500-indeks har endvidere startet ugens handel med et fald på 0,6 pct., og det teknologitunge Nasdaq-indeks er åbnet cirka 0,5 pct. lavere end fredagens slutniveau.

Dermed fortsætter den senere tids nedtur, der efter fredagens fald bragte alle tre ledende indeks i korrektionsterritorium efter et fald på over 10 pct. fra deres seneste rekordnotering.

NEDGRADERET ANBEFALING

Detailkæden Best Buy falder 4,2 pct. fra åbningen, efter at analytikerne hos Bank of America Merrill Lynch har sænket anbefalingen af aktien for anden gang på kort tid. Den nye anbefaling lyder på "underperform" mod tidligere "neutral", fremgår det af Bloomberg News.

- Vi er nu blevet mere negative, da vi ser en større sandsynlighed for, at Best Buy kommer til at skuffe på det sammenlignelige salg i fjerde kvartal, og vi vurderer, at konsensusestimaterne for indtjeningen per aktie for 2019/20 er for høje, begrunder storbanken.

Der er også fokus på PG&E, efter at myndighederne i Californien har åbnet en sag mod forsyningsselskabet for ikke at have levet op til sikkerhedsregler for nedlægning af gasrørledninger og for at have opgivet manipulerede oplysninger.

Det koster 5,6 pct. på kursen i den indledende handel.

Markedsdeltagerne kan mandag se frem til regnskaber fra Oracle og Red Hat, som dog først offentliggør tallene efter børslukketid.

Læs også
Top job