Aktier

Europa/aktier: Asos rystede detailhandelssektor

En choknedjustering fra den britiske netbutik Asos var mandag med til at presse detailhandelsaktier over en bred kam, men der var også fald i andre sektorer, og det paneuropæiske Stoxx 600-indeks indledte ugen med et fald på 1,0 pct.

Asos faldt hele 39 pct. efter meldingen om, at selskabet nu kun venter en salgsvækst i 2018/19 på 15 pct. mod tidligere 20-25 pct.

- Der er mere end brexit, der spiller, der er også en svækkelse af forbrugertilliden, sagde Asos administrerende direktør, Nick Beighton ifølge Reuters. Udviklingen i november var særligt slem for selskabet, og det er en vigtig måned for salget.

Asos er noteret på Londons AIM-børs og er dermed ikke en del af det britiske eliteindeks og Stoxx 600, men selskabets nedjustering formåede alligevel at påvirke begge indeks som følge af fald i andre aktier eksponeret mod detailhandlen.

Hårdest i Stoxx 600 gik det ud over Zalando, der faldt 11,4 pct. til 22,56, efter at aktien på et tidspunkt blev handlet lavere end de 21,50 euro, som selskabet gik på børsen til for fire år siden.

Desuden faldt britiske detailhandelsaktier som Next og Marks & Spencer begge med godt 4 pct.

I samme sektor faldt Hennes & Mauritz desuden hele 8,5 pct. påvirket af stemningen i sektoren og selskabets salgstal for fjerde kvartal. Omsætningen voksede med 6 pct. justeret for valutakursændringer, hvilket var lidt under forventningerne på 6,5 pct. ifølge Direkt.

Læs også
Top job