Aktier

Medicinalkæmpe gyder 5 mia dollar på vandene

Den amerikanske medicinalgigant Johnson & Johnson har mandag aften annonceret, at koncernen vil købe egne aktier tilbage for 5 mia. dollar.

Foto: AP Foto: Mel Evans/AP

Samtidig forsøger selskabet at signalere, at de seneste dages kursfald er ensbetydende med en god investeringsmulighed i selskabet.

Det fremgår af en meddelelse fra selskabet.

Meldingen kommer i kølvandet af to hårde aktiedage, hvor Johnson & Johnson er faldet med 10,0 pct. fredag og 2,9 pct. mandag, efter nyheden om, at selskabets siden 1971 har kendt til, at Johnson & Johnsons ikoniske babypudder kan indeholde asbest.

- Baseret på vores fortsatte stærke præstationer og, mere vigtigt, tilliden vi har i vores forretning fremadrettet, mener bestyrelsen og ledelsesholdet, at selskabets aktie er en attraktiv investeringsmulighed, udtaler topchef Alex Gorsky i meldingen fra Johnson & Johnson, som samtidig fastholdt sine forventninger til hele 2018.

Turbulensen omkring medicinalkoncernen opstod fredag, da nyhedsbureauet Reuters kunne afsløre, at Johnson & Johnson siden 1971 tilsyneladende har kendt til muligheden for, at der kunne være asbest i selskabets ikoniske babypudder.

Koncernen har kæmpet med omkring 6000 retssager, hvori det påstås, at selskabets babypudder har været skyld i kræft i æggestokken, og i juli blev Johnson & Johnson dømt til at betale 4,7 mia. dollar i erstatning til 22 kvinder og deres familier.

Læs også
Top job